Yoran de Bont en Esmée Dekker

Op maandag 22 oktober ging in Theater Carré de musical Evita in première. Musical Vibes sprak na afloop met Yoran de Bont, die de rol van Augustin Magaldi speelt, en Esmée Dekker, de maîtresse en alternate Evita.

De energie klopte

Yoran de Bont: “Ik speel de rol van Augustin Magaldi, een Argentijnse tangozanger die echt bestaan heeft. Ik ben ook naar Argentinië afgereisd, waar ik zijn graf heb bezocht en Lp’s van hem gekocht heb . Als je daar over rommelmarkten loopt is er ook echt nog merchandise van hem te koop, hij was echt behoorlijk groot. Evita was een scharrel van hem aan het begin van zijn carrière en ze is met hem meegelift naar Buenos Aires, wat ook in de voorstelling te zien is.

Ik ben tevreden over de première. Het was een bijzondere, maffe, magische avond. Soms heb je weleens tijdens een première dat je het allemaal aan je voorbij laat gaan, maar dat was vanavond echt niet zo. We zaten heel erg met elkaar in hetzelfde gevoel en dezelfde emotie, iedereen zat enorm in het moment. Je voelde dat de energie klopte.”

Ook Esmée Dekker is tevreden. “Het ging eigenlijk veel beter dan ik had durven dromen. We hebben met zijn allen besloten, we gaan gewoon dit verhaal vertellen, en dat hebben we gedaan. Volgens mij heeft dat een hele bijzondere avond opgeleverd.”

Yoran heeft de komende weken vooral veel zin om te gaan spelen. “En om naast mijn waanzinnig getalenteerde collega’s te staan, om met hen het stuk te ontwikkelen. Ik denk dat er nog heel veel gaat groeien.”

Iedereen zat enorm in het moment. Je voelde dat de energie klopte

Esmée: “Ik heb heel veel zin om vaker Evita te gaan spelen. Je vertelt in twee uur haar hele levensverhaal, dat is iets heel bizars. Ze gaat eigenlijk van vrolijk, naar dood. Het is bijzonder om die boog te spelen en de wereldnummers te mogen zingen. Dat is te mooi om waar te zijn. Ik heb haar nu twee keer gespeeld en ik merk gewoon dat hoe vaker ik het doe, hoe meer ik in de rol kom. Ik heb eigenlijk gewoon héél veel zin om zo vaak mogelijk te gaan spelen.”

Evita is nog tot en met april te zien in verschillende Nederlandse en Belgische theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.evitademusical.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto’s: Wendy de Noier