Elke Buyle

Elke Buyle mag in de sprookjesmusical Hans & Grietje als vertelster vele gedaantes aannemen. Dat zorgt voor enkele verrassende looks. Musical Vibes sprak met haar.

Met een hoekje af!

Wat voor een musical wordt Hans & Grietje?

Het is sowieso een sprookjesmusical, maar dan met een hoekje af. Er zitten een aantal figuren in die normaal gezien niet voorkomen in Hans & Grietje, maar ik vind ze persoonlijk heel erg leuk. Hans & Grietje is eigenlijk best wel een eng sprookje en zij maken het net iets luchtiger.

De muziek is ook helemaal nieuw?

Ja, de muziek is leuk! Het is heel poppy, er zitten heel veel verschillende stijlen in. Het is een beetje next level na Roodkapje, dus voor mij als zangeres is het wel heel fijn, ik ben er blij mee. Ook met de meerstemmigheid die erin steekt, heel tof!

Je staat hier in lederhose, welke rolletjes speel je nog zo?

Dat ik dat nog mag meemaken na tien jaar carrière. Ik ben een van de drie vertelsters, dat is allemaal een beetje steampunk. Plotseling zijn we dan allemaal houthakkers, vandaar de lederhose! Want houthakkers kleden zich allemaal in lederhosen! En een mooi houthakkershemd, dat vind ik wel tof.

Het zijn allemaal fijne mensen en ik denk dat de mensen in de zaal dat wel gaan voelen

Wat is de meerwaarde van deze versie van het sprookje?

Om te beginnen zijn de mensen die hier spelen echt wel retegoed! Er zijn daarbij een aantal mensen waarvan je het niet op die manier zou verwachten. Ik ga gelijk even namen noemen hé (lacht). Bijvoorbeeld Ilse La Monaca, die staat in De Buurtpolitie. Dan zie je haar hier op scène staan en dan valt je mond open, zij kan echt nog wat anders! Dat vind ik echt wel straf. Van Ianthe wisten we al wel dat zij iets kon, maar wat ze hier toont is ook weer iets anders. Matthew toont hier zijn komische kunnen, gewoon hilarisch! En dan is ons ensemble gewoon supertof. Het zijn ook allemaal fijne mensen en ik denk dat de mensen in de zaal dat wel gaan voelen. Het is ook gewoon een volledig nieuwe productie. Het is dan misschien wel klein, schattig en lief, maar het is wel volledig nieuw en vers geschreven! Er zitten ook dubbele bodems in voor de aandachtige kijker en dat vind ik fantastisch gedaan.

Hans & Grietje, de sprookjesmusical speelt van 28 oktober 2018 tot 6 januari 2019 in Antwerpen, Hasselt, Oostende en Gent. Meer informatie & tickets vind je op www.musichall.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier