Ilse La Monaca

Elk goed sprookje moét gewoon een slecht personage hebben. Zo ook in Hans & Grietje. Die twee komen op hun zoektocht door het bos aan bij een huisje dat helemaal van snoep gemaakt is. Het wordt echter bewoond door een hele stoute heks. Ilse La Monaca mag dit vreselijke creatuur gestalte geven in deze nieuwe sprookjesmusical van Music Hall. Musical Vibes sprak met haar.

Eindelijk eens Evil zijn!

Hoe gaat het heks spelen jou af?

(lacht) Ik vind dat het me heel goed afgaat! Mijn moeder heeft me altijd gezegd dat ik een heks ben. Het is ook gewoon heel leuk om eens iets anders te spelen dan wat ik normaal doe. Tracy in Hairspray is heel goedlachs, ik heb Mabel in Fame gespeeld, ook zo’n lachertje. Nu mag ik eens ‘evil’ zijn, dat vind ik wel tof!

Dan nog in Hans & Grietje, een van de sprookjes waar de heks echt wel vals is?

Ja, ik mag echt een boze heks spelen. Ik hoop dat de kindjes geen schrik gaan hebben van mij. Dat zullen we zien op de eerste try-out, dan weet ik of ik een beetje zal moeten intomen of niet.

De decors zien er al geweldig uit.

Ja, prachtig hé. Ongelooflijk. De tijd en de creativiteit dat ze hierin hebben gestoken en ook echt vakmanschap. Zalig om in te spelen!

Het is voor jou de tweede productie bij Music Hall, hoe valt het mee?

Heel fijn! Ik ben heel blij dat ik mezelf een deel van de familie mag noemen. Het is ook echt een familie. Ik stap hier nu in, maar de helft van de cast heeft ook al in Roodkapje gespeeld en je voelt dat het een club is. Het was ook heel fijn dat ze me vroegen om deze productie te doen, gewoon om terug thuis te komen bij wijze van spreken.

Ik vind dat het me heel goed afgaat! Mijn moeder heeft me altijd gezegd dat ik een heks ben 

Net als Roodkapje is Hans & Grietje een nieuwe creatie, zijn er veel verschillen met het sprookje zoals iedereen het kent?

Ja, er zijn zeer veel verschillen! Maar ik ga ze nu niet allemaal verklappen hoor. Maar ik blijf de goede oude “knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje” zeggen! Voor de rest moet je komen kijken! (lacht)

Wat is er voor jou het leukste aan deze productie?

Om eindelijk met Ianthe (Tavernier) op het podium te staan! We kennen elkaar al enkele jaartjes en nu kunnen we echt samen spelen. In De Buurtpolitie spelen we bijna nooit samen, want daar is het altijd ‘Erik en Brigitte’ en ‘Floor en Femke’. Nu brengen we een hele tijd samen door, dat is echt wel tof. Natuurlijk ook met de rest hoor. Het is hier heel leuk, zo heb ik nog lesgegeven aan Wout (Verstappen) en aan Charlotte (Verduyn), een van de vertelsters. Elke (Buyle) ken ik ook al heel lang, maar ik heb nog nooit met haar in een productie gestaan. Er zijn dus heel leuke banden in de hele groep. Allemaal supertof en dat maakt deze productie heel fijn!

Hans & Grietje, de sprookjesmusical speelt van 28 oktober 2018 tot 6 januari 2019 in Antwerpen, Hasselt, Oostende en Gent. Meer informatie & tickets vind je op www.musichall.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier