‘t Schoon Verdiep

De Komedie Compagnie viert dit jaar nog steeds zijn 10-jarig bestaan. Na Ene Gast, twee bazen, brengen ze, onder alziend oog van Dirk Van Vooren himself en Nico Warrinnier (in samenwerking met THEATERTAINMENT) Ray Cooney’s Out of Order naar Antwerpen mét een bijpassende bewerking.

Cast om U tegen te zeggen

‘t Schoon Verdiep brengt ons niet naar het Antwerpse stadhuis, maar naar een Antwerps hotel waar burgemeester Claire Debossere (An Nelissen) af en toe overnacht. Dat ze daar een romance beleeft met commissaris van Politie Marnix Debrulle (Roel Vanderstukken) mag niet geweten zijn. Wanneer er een lijk aan het raamkozijn hangt, staat hun geheim echter op de helling en start er een hilarische aaneenschakeling van misverstanden.

An Nelissen kondigde vorig jaar het einde van haar monologen aan, maar dat weerhoudt haar er niet van om nog in vol ornaat op de bühne te verschijnen. Als de hoofdrol dan nog wel, al moet ze het meer hebben van het script dan van haar naturel, want die is niet altijd even overtuigend. Het stuk doet dat over de ganse lijn wel. De ene hilarische situatie na de andere wordt afgewisseld met grappige dialogen en catchphrases. Dirk Van Vooren moet zowat de ster van de avond zijn als Prudent Emmermans. Het nogal principieel en stuntelig hulpje van de Burgemeester wordt, tegen zijn wil in, overal bij betrokken en moet van het lijk zien af te geraken. Dat daar een vermeend huwelijk met een man en een hete nacht met een transgendervrouw (Christophe Stienlet) uit volgen, is te gek voor woorden.

U zal schaterlachend de zaal uitkomen, beloofd!

Jeron Dewulf heeft zowat de kleinste rol van het pakt, maar die is zo grappig geschreven dat je niet anders kan dan in lachen uitbarsten als hij opkomt als Martin Perez, de poetsman uit Chili. Hoedje af ook voor Ivo ‘nonkel Jef’ Pauwels die ondertussen al 80 lentes telt, maar als hotelbediende Jacques nog steeds het publiek naar zijn hand weet te zetten. Met andere toppers als Jits Van Belle, Karel Deruwe, Manou Kersting en Jan Van den Bosch heeft dit stuk een cast om U te zeggen. U zal schaterlachend de zaal uitkomen, beloofd!

t Schoon Verdiep is nog tot en met 19 mei te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen. voor meer informatie & tickets surf je naar www.elckerlyc.be

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Lien Van Doorslaer