Presentatie Het ei van Oom Trotter

Bij TeamJacques in Brugge zijn ze de laatste loodjes aan het leggen voor hun gloednieuwe productie Het ei van Oom Trotter. De verhuis van de repetitieruimte naar de zaal wordt dezer dagen ingezet en de cast heeft afgelopen week laten zien dat ze er klaar voor zijn.

Boodschap overbrengen

Musical Vibes mocht getuige zijn van een voorsmaakje (en zelfs meer) in gezelschap van meter Tinne Oltmans en de schrijver van het verhaal, Marc de Bel. De keuze voor Tinne Oltmans als meter ligt voor de hand. Zij is het gezicht van de grote anti-pest campagne van Ketnet “STIP IT”, en ook TeamJaques zet volop in tegen dat pesten. Dat gaat verder dan alleen maar met het brengen van voorstellingen met een onderliggende boodschap over dat item. Zij geven ook educatieve schoolvoorstellingen waarbij gebruik kan gemaakt worden van een begeleidend pakket die ze onder eigen beheer hebben ontwikkeld, inclusief een handige… euhm… handleiding voor de leerkrachten. Daar is behoorlijk wat interesse voor, want in een mum van tijd was de eerste reeks beschikbare schoolvoorstellingen uitverkocht. TeamJaques heeft reeds van bij de eerste producties hun statement willen maken en heeft dat reeds bij Blinker al duidelijk naar buiten gebracht. De verhalen van Marc de Bel lenen zich dan ook voortreffelijk om kinderen de boodschap over te brengen. Bovendien bereiken zij hiermee ook ouders waardoor de problematiek rond pesten meer bespreekbaar wordt.

Op de presentatie, vorige donderdag, werd de cast voorgesteld aan de hand van enkele korte fragmenten uit de musical, op decor gebracht. Het grootste deel van de kostuums en de grime bleven echter nog even geheim, maar Musical Vibes kreeg nadien exclusief toegang tot de doorloop van het eerste deel waar kostuums en grime wel gebruikt zijn. Daar nu nog de zaalsfeer bij fantaseren, met wat spots en versterkt geluid, en dat ziet er veelbelovend uit. De bindteksten waarmee op de presentatie de fragmenten zijn aaneen gepraat, werden op hilarische wijze (durft de vereniging zelfs Team Jakkes te noemen) gebracht door “Mijnheer Blokkers”, het personage dat in de voorstelling helemaal zo grappig niet is als strenge leraar met dubieuze nevenactiviteiten. We hebben kennis gemaakt met Alexander en zijn entourage, waaronder de vrijgevochten Oom Trotter, de deftige ouders van Alexander, Rosine de huismeid, de circusdirecteur, en… het Ei.

Spannend, want wat daarmee gebeurt zal geheim blijven tot aan de voorstellingen. Regisseur Hannes Vandersteene en zijn creatief team hebben ons alvast benieuwd gemaakt naar meer. Marc de Bel en Tinne Oltmans zagen dat het goed is. Momenteel zijn er enkel nog tickets voor de avondvoorstelling op 1 mei. Alle andere voorstellingen zijn uitverkocht. Meer informatie vind je op www.teamjacques.be.

Door Jean Paul De Corte

Foto’s: Jean Paul De Corte