Stijn Van Koetsem

De huidige Coronacrisis, dwong ook productiehuis Camerata Productions uit Buggenhout tot het volledig omgooien van hun kalender. Alle voorziene voorstellingen en concerten werden verschoven naar latere data en een hele grote leegte gaapte in ieders agenda. Maar niet getreurd want in die leegte ontvlamde een nieuw idee: een webreeks rond een musicalgezelschap. Na enkele malen de koppen bij elkaar te hebben gestoken, werd beslist om er voor te gaan: Wh@evR! was geboren. In deze 13-delige reeks die momenteel wordt opgenomen, volgen we het reilen en zeilen van zes jonge musicalartiesten. Deze zes stelt Musical Vibes graag aan jullie voor, zodat jullie bij de eerste aflevering op 4 september al goed voorbereid zijn!

STIJN VAN KOETSEM in de rol van FLORIS

Stel jezelf even voor; wie ben je, van waar kom je, waar deed je je spelervaring op?

Ik ben Stijn Van Koetsem; een 18-jarige jonge kerel afkomstig van Bazel (Kruibeke). In het dagelijkse leven sport ik zeer graag, amuseer ik me met m’n vrienden, maar mijn allergrootste passie is het acteren! Al sinds ik een kleine jongen was, maakte ik films samen met zus en neef. Elk familiefeest opnieuw greep ik mijn iPad – tot vervelens aan toe van mijn naasten – en kon ik me helemaal laten gaan!! Na als figurant ervaring op te hebben gedaan op verschillende sets volgde ik vorig jaar een opleiding bij “HetPaleis!” te Antwerpen. Deze leerschool, een hoop audities en vele (edel)figuraties later kreeg ik mijn eerste ‘echte’ rol in Vloglab #Mystery voor VTM Kids/GO.

Waarom heb je auditie gedaan?

Toen ik op Facebook een link zag passeren die me op de site van Camerata Productions bracht, vernam ik dat ze op zoek waren naar jonge acteurs voor de hoofdrollen in een nieuwe webreeks. Toen ik dit las twijfelde ik geen minuut: een nieuwe kans om te leren, nieuwe mensen te leren kennen en te doen wat ik het liefste doe? Die kans moest en zou ik pakken!

Een nieuwe kans om te leren, nieuwe mensen te leren kennen en te doen wat ik het liefste doe? Die kans moest en zou ik pakken!

Wie ga je spelen in Wh@evR!?

Ik zal de rol van Floris vertolken; een enthousiaste allemansvriend. Een creatieveling. Hij is een beetje chaotisch, maar als er een probleem is zal hij er alles aan doen om dit zo goed en zo mogelijk op te lossen!

Hoe ver ligt je personage van jezelf af?

Het personage Floris en mezelf liggen grotendeels op dezelfde lijn qua doen en laten. Ik zal er zelf ook altijd alles aan doen om m’n vrienden uit de nood te helpen en oplossingen te bedenken. Aan de andere kant is het uiten van creatieve uitspattingen op het vlak van knutselen niet mijn allersterkste kant.

Wat zie je als mogelijke problemen/aanpassingen voor jezelf bij de opnames?

Problemen zie ik op set niet ons pad op komen, buiten het weer dat misschien niet helemaal mee kan zitten. Maar net zoals Floris alles probeert op te lossen, zullen wij dit ook met ons hele enthousiasme doen!

Wat ik zeker weet is dat ik aan dit project super toffe vrienden ga overhouden

Wat zal dit avontuur voor jou veranderen denk je?

Wat ik zeker weet is dat ik aan dit project super toffe vrienden ga overhouden. De sfeer die er hangt is supertof en dit zal alleen maar aangesterkt worden… Één voor één super toffe mensen en klasbakken om mee samen te werken, een ware eer! Verder is de ervaring die ik zal opdoen doorheen dit avontuur een gegeven waar ik nu al super dankbaar voor ben.

Wh@evR!? is vanaf 4 september te zien hier op Musical Vibes. Meer info over Camerata Productions kan u vinden op www.camerata-productions.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort