Dorien Matthijs

De huidige Coronacrisis, dwong ook productiehuis Camerata Productions uit Buggenhout tot het volledig omgooien van hun kalender. Alle voorziene voorstellingen en concerten werden verschoven naar latere data en een hele grote leegte gaapte in ieders agenda. Maar niet getreurd want in die leegte ontvlamde een nieuw idee: een webreeks rond een musicalgezelschap. Na enkele malen de koppen bij elkaar te hebben gestoken, werd beslist om er voor te gaan: Wh@evR! was geboren. In deze 13-delige reeks die momenteel wordt opgenomen, volgen we het reilen en zeilen van zes jonge musicalartiesten. Deze zes stelt Musical Vibes graag aan jullie voor, zodat jullie bij de eerste aflevering op 4 september al goed voorbereid zijn!

DORIEN MATTHIJS in de rol van SILKE

Stel jezelf even voor; wie ben je, van waar kom je,  waar deed je je spelervaring op?

Ik ben Dorien Matthijs, kom uit Erembodegem (Aalst) en ben voornamelijk actief als muzikante. Ik kan uren vertoeven in mijn muziekkot waar ik mijn eigen nummers schrijf, zing, piano/dwarsfluit/gitaar/… speel. Dat het een uit de hand gelopen hobby is, is nog licht uitgedrukt ;). Daarnaast heb ik afgelopen jaar woordlessen en musicallessen genomen om mij ook te verdiepen in acteren. Veel acteerervaring heb ik dus absoluut niet, daarom vind ik dit ook een fantastische kans.

Waarom heb je auditie gedaan?

Ik heb op het nippertje auditie gedaan, ik denk oprecht dat mijn inzending 10 minuten voor de deadline binnen was. Ik ben immers een ongelooflijke uitsteller en een eeuwige twijfelaar. Het leek me een unieke ervaring om mij deze (iets langere) zomervakantie mee te amuseren. Ik ben namelijk net afgestudeerd van het secundair en had diezelfde week mijn reis naar Afrika in het water zien vallen, dus dit project kwam als geroepen.

Hoewel die camera zo ongelooflijk aanwezig is en soms op minder dan een meter van jou staat, moet je deze volledig negeren

Wie ga je spelen in Wh@evR!?

Ik vertolk de rol van Silke in de webreeks. Mijn personage heeft tevens een relatie met Roy, de zoon van de voorzitter.

Hoe ver ligt je personage van jezelf af?

Silke is heel ambitieus en wilt zich helemaal smijten voor nieuwe uitdagingen & aanbiedingen die op haar pad komen. Hierin herken ik mezelf wel sterk. Ze is echter vaak afwezig bij een groepsgebeuren en verkiest haar carrière boven alles. Dat lijkt mij erg extreem. Ik zou nooit mijn carrière boven mijn vrienden zetten.

Wat zie je als mogelijke problemen/aanpassingen voor jezelf bij de opnames?

NIET in de camera kijken ;). Hoewel die camera zo ongelooflijk aanwezig is en soms op minder dan een meter van jou staat, moet je deze volledig negeren. Dat verliep niet altijd even vlotjes in mijn geval.

Ik heb er ook een zotte vriendengroep erbij, die mij een onvergetelijke zomer hebben bezorgd

Wat zal dit avontuur voor jou veranderen denk je?

Ik heb gedurende het hele opnameproces enorm veel acteerervaring opgedaan. Natuurlijk (heel belangrijk om even te vermelden) ook een zotte vriendengroep erbij, die mij een onvergetelijke zomer hebben bezorgd, waar ik heel dankbaar voor ben.

Wh@evR!? is vanaf 4 september te zien hier op Musical Vibes. Meer info over Camerata Productions kan u vinden op www.camerata-productions.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort