Luis De Vuyst

De huidige Coronacrisis, dwong ook productiehuis Camerata Productions uit Buggenhout tot het volledig omgooien van hun kalender. Alle voorziene voorstellingen en concerten werden verschoven naar latere data en een hele grote leegte gaapte in ieders agenda. Maar niet getreurd want in die leegte ontvlamde een nieuw idee: een webreeks rond een musicalgezelschap. Na enkele malen de koppen bij elkaar te hebben gestoken, werd beslist om er voor te gaan: Wh@evR! was geboren. In deze 13-delige reeks die momenteel wordt opgenomen, volgen we het reilen en zeilen van zes jonge musicalartiesten. Deze zes stelt Musical Vibes graag aan jullie voor, zodat jullie bij de eerste aflevering op 4 september al goed voorbereid zijn!

LUIS DE VUYST in de rol van FRÉ

Stel jezelf even voor; wie ben je, van waar kom je,  waar deed je je spelervaring op?

Ik ben Luis De Vuyst, ik ben 19 jaar jong en afkomstig uit Ninove. Onder het academiejaar zit ik vaak op mijn kot in Mechelen, daar studeer ik Media & Entertainment Business. Ik ben al van jongs af aan gebeten door alles wat met media en entertainment te maken heeft. Vanaf mijn 8 jaar ben ik Woord gaan volgen aan de Stedelijke Academie voor muziek, woord en dans te Ninove, wat later opsplitste in voordracht, drama en toneel. In 2012 deed ik auditie voor het Ketnetprogramma: ‘Lekker Windje‘, waar ik een van de jonge moppentappers mocht zijn. Nadien volgde tal val leuke tv- en podiumavonturen zoals onder andere Ketnet Musical Team U.P., en Spektakelmusical 40-45.

Waarom heb je auditie gedaan?

Ik kreeg de auditieoproep doorgestuurd van een goede vriendin van mij. Uiteraard had ik meteen heel veel goesting om mij in te schrijven. Door de hele coronacrisis lag heel de sector waar ik actief in bezig ben helemaal stil. Ik zag dit als de uitgelezen kans om terug aan de slag te gaan en te doen wat ik het liefste doe. Met wat extra steun en duwtjes in de rug van mijn goede vriendin Inne, en mijn vriendje Antar schreef ik mij met vol overgave in. En zo geschiedde!

Ik zag dit als de uitgelezen kans om terug aan de slag te gaan en te doen wat ik het liefste doe

Wie ga je spelen in Wh@evR!?

Ik mag de rol van Fré spelen. Fré (ofwel: Fréderik Verpeet) is een echte dramaqueen. Hij staat heel graag in de belangstelling en wil dan ook heel graag de grote rollen voor zijn rekening nemen. Het is een aanwezig, theatraal type, maar met het hart op de juiste plaats. Hij heeft een relatie met Sep, maar wanneer die ook in de musicalvereniging komt, kan hun relatie wel eens onder vuur komen te staan. Een leuk weetje over Fré is dat hij nogal snel durft weg te duiken in de alcohol om onder zijn problemen uit te komen.

Hoe ver ligt je personage van jezelf af?

Ik moet toegeven, ze hebben een vrij goeie typecasting gedaan. Mijn personage ligt op de meeste vlakken echt heel dicht bij mij. Drama, graag overdrijven, de aandacht grijpen, het zijn allemaal aspecten waarin ik mezelf goed herken. Al ben ikzelf veel minder egocentrisch en duik ik minder snel weg in de alcohol. Gelukkig! Ik vind trouwens dat alle rollen zeer dicht bij onze echte persoonlijkheden liggen. Ik denk dat je dat ziet op beeld, en dat werkt! Ik vind het echt een leuk personage om te spelen. Het feit dat het zo dicht bij mezelf ligt, maakt het ook iets makkelijker waardoor ik er echt veel mee kan en een leuke invulling kan aan geven.

Wat zie je als mogelijke problemen/aanpassingen voor jezelf bij de opnames?

Natuurlijk wordt het een hele uitdaging om alles coronaproof te laten verlopen. Maar daar levert de productie uitstekend werk en doen ze er alles aan om op de meest veilige manier aan het werk te gaan. Puur voor mezelf vind ik het een uitdaging dat ik een vriendje heb in de serie, waar ik ook intieme scènes mee zal moeten spelen. Het is de eerste keer dat ik zoiets moet doen. Het feit dat ik in het echte leven een relatie heb, maakt dat natuurlijk nog spannender, omdat je met iemand anders moet kussen dan je eigen partner. En dat vond ik wel wat wennen. Maar gelukkig kunnen we allemaal fictie van de realiteit onderscheiden en komen we allemaal goed overeen met elkaar. Het gewoon part of the job!

Het is nu al een zot avontuur, met een zotte bende, en naar mijn gevoel kan het alleen maar zotter worden!

Wat zal dit avontuur voor jou veranderen denk je?

Ik hoop natuurlijk dat het een succes word, maar daar heb ik alle vertrouwen in uiteraard. Als de serie goed aanslaat denk ik dat er ons nog heel wat moois staat te wachten. Wie weet hoe groot onze webreeks nog wordt, maar dat is nog toekomstmuziek. Ik heb er nu alvast heel veel mooie vriendschappen aan over gehouden en ik mag samenwerken met heel fijne mensen. Het is nu al een zot avontuur, met een zotte bende, en naar mijn gevoel kan het alleen maar zotter worden!

Wh@evR!? is vanaf 4 september te zien hier op Musical Vibes. Meer info over Camerata Productions kan u vinden op www.camerata-productions.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort