Phebe Staelens

De huidige Coronacrisis, dwong ook productiehuis Camerata Productions uit Buggenhout tot het volledig omgooien van hun kalender. Alle voorziene voorstellingen en concerten werden verschoven naar latere data en een hele grote leegte gaapte in ieders agenda. Maar niet getreurd want in die leegte ontvlamde een nieuw idee: een webreeks rond een musicalgezelschap. Na enkele malen de koppen bij elkaar te hebben gestoken, werd beslist om er voor te gaan: Wh@evR! was geboren. In deze 13-delige reeks die momenteel wordt opgenomen, volgen we het reilen en zeilen van zes jonge musicalartiesten. Deze zes stelt Musical Vibes graag aan jullie voor, zodat jullie bij de eerste aflevering op 4 september al goed voorbereid zijn!

PHEBE STAELENS in de rol van LOTTE

Stel jezelf even voor; wie ben je, van waar kom je, waar deed je je spelervaring op?

Ik ben Phebe Staelens, ik woon in Lokeren en ik ben 19 jaar. Ik ben als kind al heel jong gestart met zingen, dansen en acteren. Zo heb ik jarenlang toneel gespeeld bij de Sinfra Kidz in Lokeren. Ik volgde een zangopleiding bij Mind The Voice en danservaring deed ik op in het showteam van Sha Mo Do It onder leiding van Ingrid Coppieters. Ik deed mee in allerlei musicals zoals Annie, 14-18, Klaas Vaak, Kadanza, Muerto, Wizard of Oz en Titanic en ook enkele musicals van Event-Team. Momenteel zit ik ook in het musicalteam van Fabric Magic.

Wie ga je spelen in Wh@evR!?

Ik speel Lotte in de reeks. Lotte is de energiebom van de reeks. Ze is levenslustig, humoristisch, creatief, enthousiast en een eeuwige optimist. Ze is de jongste van alle personages. Ze is 16 jaar. Ondanks ze de jongste is, is ze wel de handigste. Iedereen kan op haar rekenen en ze kan absoluut niet tegen onrecht. Doordat ze kanker heeft gehad tussen haar 11-13 jaar ziet ze het leven sinds haar genezing door een roze bril.

Hoe ver ligt je personage van jezelf af?

Mijn personage heeft karaktereigenschappen die heel hard op mezelf lijken, maar andere karaktereigenschappen komen dan weer totaal niet overeen met wie ik ben. Ik ben zoals mijn personage heel levenslustig, humoristisch, enthousiast en optimistisch. Mensen kunnen ook altijd op mij rekenen en kan ook niet tegen onrecht. Maar ik ben wel ouder dan mijn personage en ik ben helemaal niet zo handig.

Ik geniet vooral van nu: van de opnames, van de vriendschap en het hele avontuur dat ik mag beleven

Wat zie je als mogelijke problemen/aanpassingen voor jezelf bij de opnames?

Ik denk dat alles vlot zal gaan, we hebben ons met de cast heel goed voorbereid en ingewerkt in onze rollen. Wat voor mezelf een mogelijke aanpassing zal zijn, is dat mimiek en bewegingen kleiner moeten dan op een podium. Met de camera zie je alles super goed, natuurlijk.

Wat zal dit avontuur voor jou veranderen denk je?

Ik hoop dat Wh@evr! een succes wordt. Dat we nog veel seizoenen mogen maken en kijkers enthousiast zijn en met plezier de serie kunnen beleven. Ik geniet vooral van nu: van de opnames, van de vriendschap en het hele avontuur dat ik mag beleven.

Wh@evR!? is vanaf 4 september te zien hier op Musical Vibes. Meer info over Camerata Productions kan u vinden op www.camerata-productions.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort