Michiel Donies

De huidige Coronacrisis, dwong ook productiehuis Camerata Productions uit Buggenhout tot het volledig omgooien van hun kalender. Alle voorziene voorstellingen en concerten werden verschoven naar latere data en een hele grote leegte gaapte in ieders agenda. Maar niet getreurd want in die leegte ontvlamde een nieuw idee: een webreeks rond een musicalgezelschap. Na enkele malen de koppen bij elkaar te hebben gestoken, werd beslist om er voor te gaan: Wh@evR! was geboren. In deze 13-delige reeks die momenteel wordt opgenomen, volgen we het reilen en zeilen van zes jonge musicalartiesten. Deze zes stelt Musical Vibes graag aan jullie voor, zodat jullie bij de eerste aflevering op 4 september al goed voorbereid zijn!

MICHIEL DONIES in de rol van ROY

Stel jezelf even voor (wie ben je, van waar kom je, waar deed je je spelervaring op?)

Ik ben Michiel Donies, een 20-jarige kerel uit Londerzeel. Ik studeer Media & Entertainment Business (MEB) aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen maar volgde op jonge leeftijd ook Woord aan de Academie van Londerzeel waar ik afstudeerde met onderscheiding. Sinds een jonge leeftijd maak ik deel uit van de amateurvereniging Toneel Fragment te Londerzeel, begonnen als acteur in een theatersprookje en door de jaren heen meer en meer geïntegreerd geraakt in de dagdagelijkse werking van de vereniging. Zo zit ik momenteel in het bestuur, beheer ik de sociale mediakanalen en ontwerp ik sinds enkele jaren de affiches. Samen met deze taken nam ik ook al enkele rollen op mij in voorstellingen als ‘Mosselen’, ‘Valentins Getingeltangel’ en ‘De Golf’. Ook in Breendonk ben ik actief in de vereniging Carmina. Hier speelde ik mijn eerste musical ‘Beauty and the Beast’ als antagonist Gaston en werd ik bekroond tot Boekenjager in het theaterstuk ‘De Boekenjager’.

Waarom heb je auditie gedaan?

Klein weetje; Ik had bijna géén auditie gedaan voor Wh@evR!. Ze zochten namelijk acteurs die ook vocaal sterk waren en ik had nu eenmaal niet zoveel ervaring met zang. Maar ik dacht bij mezelf ‘whatever’ en schreef me in, en nu zijn we hier.

Wie ga je spelen in Wh@evR!?

Ik speel Roy Roggeman, een chille kerel van 19. Roy is de zoon van Guido, de voorzitter van de musicalvereniging, daardoor maakt Roy al van kinds-af-aan alles mee vanaf de eerste rij én geeft zijn pa hem altijd de grotere rollen, al vindt Roy dat niet altijd even leuk. Roy is samen met Silke, de meest getalenteerde van de hoop. Hun relatie komt wat onder spanning te staan wanneer Silke een aanbod krijgt om in een professionele productie mee te spelen.

Moest deze webreeks een succes worden (en dat hoop je uiteraard altijd) laat ik dat niets aan mij veranderen

Hoe ver ligt je personage van jezelf af?

Langs de ene kant zeer dicht, ik ben zelf ook iemand die zich niet te veel laat opfokken en probeer alles met een nuchtere en ‘chille’ blik te bekijken. Net als Roy mogen mijn vrienden me altijd bellen en sta ik klaar voor hun. Het ding waarin Roy en ik het meest verschillen is dat Roy een kort lontje heeft. Ik ben totaal geen ruziemaker en probeer conflicten altijd zo snel en rustig mogelijk op te lossen.

Wat zie je als mogelijke problemen/aanpassingen voor jezelf bij de opnames?

Door mijn studierichting, MEB, weet ik al een beetje hoe het leven op de set er aan toegaat. Dit zorgt ervoor dat ik snel mee zal zijn met de manier van werken van de crew. Echter ben ik niet altijd het helderste sterretje aan de hemel in de ochtend, ik ben geen koffiedrinker en daardoor misschien niet altijd even high-energy ‘s morgens. Dit gecombineerd met het feit dat ik aan ‘intermittent fasting’ doe (enkel eten tussen 12u en 20u), en dus het ontbijt oversla, kan misschien wel een probleempuntje worden. Ik heb echter wel zo veel zin in dit project dat die probleempjes snel van de baan zullen zijn.

Klein weetje; Ik had bijna géén auditie gedaan voor Wh@evR!

Wat zal dit avontuur voor jou veranderen, denk je?

Hopelijk niet te veel, buiten de ervaring die ik meeneem naar andere projecten. Moest deze webreeks een succes worden (en dat hoop je uiteraard altijd) laat ik dat niets aan mij veranderen.

Wh@evR!? is vanaf 4 september te zien hier op Musical Vibes. Meer info over Camerata Productions kan u vinden op www.camerata-productions.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort