The Wedding Singer


The Wedding Singer
is een pure feel good musical. Catchy songs, grappige situaties en emotie. Het is meteen duidelijk wie er op het einde wel zal trouwen. Het belangrijke is echter het pad naar dat einde. BSO producties zorgt met hun versie dat dit pad er eentje vol humor is met enkele mooie twists.

The Wedding Song

Robbie Hart is een zanger zoals er dertien in een dozijn zijn. Samen met zijn maten Sammy en George vormt hij een groepje dat huwelijksfeesten opfleurt. Wanneer hij Julia tegenkomt gebeurt er een vreemd technisch ongeluk. Of is er toch meer aan de hand? Feit is dat ze elkaar wel heel goed verstaan en wanneer Robbie’s verloofde hem laat staan aan het altaar, is Julia de enige die hem terug op de been krijgt. Maar hoe kan er hier meer van komen, want Julia wordt op haar beurt ten huwelijk gevraagd door de rijke, intelligente en ó zo vol van zichzelf zijnde Glen…

Cast en ensemble brengen een mooie, dynamische présence mee

Als je de zaal binnenkomt vallen er dadelijk twee decorstukken op. Links is er een slaapkamer in fel blauw en groen, rechts een grote, gele vuilniscontainer. Wanneer het gordijn opent, stap je als het ware een feestzaal binnen, midden in een trouwpartij. Het orkest zit achteraan en is de uitgebreide band van Robbie en zijn kornuiten. Het geheel doet heel feestelijk aan door de muziek, de danspassen en het decor in feestelijke kleuren. De regie zorgt dat de hele ruimte van de grote scène en zelfs de zaal goed gebruikt wordt. Het orkest staat achter een transparante doek waardoor het met behulp van de belichting al dan niet zichtbaar aanwezig is.

Cast en ensemble brengen een mooie, dynamische présence mee. Het verhaal wordt geloofwaardig neergezet en vocaal gaat het van degelijk naar heel goed. De komische noten komen zeer sterk naar voor. De emotionele scènes moeten echter niet onderdoen en doen de lachers zwijgen. De decorwissels verlopen zeer vlot en zijn slim ingepland. Op deze première zijn er nog enkele technische foutjes, het geluid is niet altijd optimaal en sommige lichtstanden komen te laat, maar een afbreuk aan het geheel doen ze niet. Hoewel er veel choreo’s leuk en passend zijn, zijn er toch ook enkele die heel schools aanvoelen en wat meer uitgewerkt mochten zijn. Niet iedereen hoeft altijd dezelfde danspasjes mee te doen. Hetzelfde gevoel bekruipt je bij de feestscènes waar iedereen hetzelfde aan heeft. Mooie kostuums, mochten nog wat fouter zelfs, maar wat variatie zou veel kunnen doen.

Het is een zeer mooie feel good show, waar je met een swingend gevoel en een lach op je gezicht naar buiten gaat

Met deze The Wedding Singer brengt BSO weer een musical die nog niet bijster gekend is in de Lage Landen. Het is een zeer mooie feel good show, waar je met een swingend gevoel en een lach op je gezicht naar buiten gaat. Dit gezelschap doet de show alle eer aan en als extraatje kreeg het premièrepubliek een gezongen huwelijksaanzoek van regisseur Manu Jacobs mee (proficiat van Musical Vibes). Dit zal niet overgedaan worden, maar een bezoek aan The Wedding Singer is ook zonder dit de moeite waard!

The Wedding Singer is nog te zien op zondag 24 september (14.30 uur) in CC De Kern in Wilrijk. Meer informatie en tickets vind je op www.bso-producties.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort