The Sound of Musical


Gisteren werd de Roma eventjes omgetoverd tot een theater, musicaltheater welteverstaan. Het lenteconcert van De Koninklijke Muziekkapel van de lokale politie Antwerpen stond dit jaar namelijk geheel in het teken van musical; The Sound of Musical.  Vocaal werden zij ondersteund door Deborah de Ridder en Hans Peter Janssens.

The Sound of Musical

Het orkest, dat hoofdzakelijk uit een blazerssectie bestaat, bracht zowel de grote klassiekers (The Phantom of the Opera,  Les Misérables ) als de meer modernere shows (Wicked) ten gehore. Ook muzikale films zoals Hairspray en Dreamgirls passeerden de revue.

soound3

Deborah de Ridder en Hans Peter Janssens waren de vocalisten van dienst. Hans Peter kon uiteraard niet de zaal verlaten zonder zijn iconische versie van ‘Bring Him Home’ te brengen, maar verraste ook iedereen met zijn vertolking van het Queen nummer ‘Show Must Go On’. Deborah zou eind vorig jaar de rol van Belle vertolken in de musical Beauty and the Beast, die helaas werd gecanceld. Deze middag mocht zij alsnog het nummer ‘Thuis’ live vertolken en deed dat met verve.

Veel herkenningen voor musicalfans, maar ook nieuwe ontdekkingen

Het eerste deel van het concert was volledig instrumentaal. De artiesten kwamen pas na de pauze ten tonele. Dit had misschien iets meer mogen blenden om voor meer variatie te zorgen. De setlist was dan weer wel veelzijdig; veel herkenningen voor musicalfans, maar ook nieuwe ontdekkingen voor het overige aanwezige publiek.

sond2

Meer informatie over de Roma vind je op www.deroma.be. Voor meer info over het orkest surf je naar www.muziekkapel.be.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier