Fakkeltheater stelt seizoen 2016/2017 voor


Traditiegetrouw stelt Sam Verhoeven, directeur van het Fakkelteater de nieuwe seizoensbrochure voor op een persmoment. Ook deze keer kwamen heel wat acteurs en theatermakers vertellen wat ze zouden brengen in het Fakkeltheater het komende seizoen, notabene het 61ewerkingsjaar van het Fakkeltheater.
Ze waren allemaal beschikbaar voor een informele babbel met de pers over hun theater-exploten in het Fakkeltheater.

Ruim 45 producties zijn er komend seizoen te gast. Opvallende trend: een bijzonder mooi en gevarieerd aanbod aan musical en muziektheater. En…het theater blijft de hele zomer open. Geen zomerreces dus… Er was ook ruimte voor een mooie primeur in het musicallandschap.

fakkel2

Rozenoorlog/Kiss of the Spiderwoman (Judas Theaterproducties)

Op 18 november 2016 gaat de musical De Rozenoorlog in première, gebaseerd op de roman van Warren Addler: The War Of The Roses. Vechtkoppel van dienst is Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam, bijgestaan door Myriam Bronzwaar, Marc Lauwrys en Laura Seys in regie van Frank Van Laecke.

Op 10 februari 2017 gaat de musical Kiss Of The Spider Woman in première. Een Belgische première. De musical dateert uit 1989 en werd geschreven door de makers van “Cabaret” en “Chicago”. In primeur werden de eerste castleden bekend gemaakt: Ann Van den Broeck als Spider Woman en Jan Schepens als Molina.

Volmaakt (So What? Productions)

Volmaakt de musical– de Vlaamse versie van All the more to love – vertelt het verhaal van een plus-size boetiek en haar bijzondere klanten. Het is een mooie, intense musical met een knipoog, over mensen zonder ‘de ideale maat’. Te zien vanaf 13 oktober met Martine De Jager, Daisy Thys, An Lauwereins, Elke Buyle, Peter Lavaert, Jos Boer

Songs for the Fallen (proMITHEus)

Deze keer een tragikomische, Australische musical over het buitengewone leven van Marie Duplessis. Een verhaal over een vrouw die van één zaak zeker was: brave meisjes maken geen geschiedenis. Vanaf 10 maart met Rudi Giron, Dieter Verhaegen, e.a.

fakkel5

Viva Minerva! (Het Achterland)

Een splinternieuwe komedie geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, gebaseerd op de bekende Antwerpse Radio “Minerva”. In de hoofdrollen zijn te zien Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Erik Goris, Luc Verhoeven, Brent Pannier en Jasmine Jaspers. Vanaf 1 juli in de Rode Zaal.

Ambras (Click)

Auteur Frank Adam en componist Pol Vanfleteren versmelten literaire hypothesen, historische feiten en hedendaagse parallellen tot explosief muziektheater in iAmbras! Cervantes dolend door Vlaanderen. Op 30 en 31 januari te zien met Hans Peter Janssens, Kurt Defrancq en Annelies Van Hijfte.

Jaak en de Bonenstaak/Arthur/Blind Date (Uitgezonderd)

Jaak en de Bonenstaak: Jaak woont met zijn moeder in een klein, vervallen huisje. Hij heeft maar één vriendje: zijn koe. Hij droomt ervan om samen met zijn koe de grootste avonturen te beleven. 29 en 30 oktober te zien met Laurenz Hoorelbeke, Daisy Thys en Jeroen Maes

Arthur,of hoe je koning kan worden is een spannende, grappige en vooral ridderlijke voorstelling voor heel de familie. Te zien op 5 en 6 november

Blind Date: De eeuwige optimist Daisy hoopt zo haar prins op het witte paard te ontmoeten en uiteindelijk de reis van haar leven te maken. Maar zijn die onbekende mannen ‘achter de wand’ wel haar type? Vanaf 5 januari te zien met Karen Damen, Kürt Rogiers, Peter Van Asbroeck, Manou Kersting en Aron Wade

fakkel3

Lotje  (Jeugdtheater Ondersteboven)

Na het succes in 2012, 2013 en 2014 eindelijk terug in het theater. De vrolijke, grappige, maar soms ook ontroerende musical over het bekende heksje uit de prentenboeken van Lieve Baeten. Te zien op 26 en 27 december met Marjan De Gendt en Michaël Zanders

Opgebrand

Een jonge zakenvrouw stort zich volledig op haar carrière. Ze sluit zich af voor sociale contacten, ze heeft slechte leefgewoonten en gunt zichzelf geen rust. Zonder dat ze het zelf beseft, komt ze terecht in een burn-out. Op 20 juni te zien met Birte Adriaensen en Yani Ausloos

Sinatra/Stepping Out/My Fair Lady (De Speling)

Sinatra: Volks muziektheater. Twee kameraden zitten in café Sinatra in Borgerhout en maken zich klaar voor hun jaarlijkse reünie van het feit dat de echte Frank Sinatra meer dan 25 jaar geleden in het toenmalige café Stan Ockers zou zijn binnengevallen.Vanaf 18 november met Annelies Boel, Tony de Buyser en Rudy Vanheygen

Stepping Out: Wekelijks komen ze samen op tapdansles. Elk met zijn eigen achtergrond, zijn eigen reden, zijn eigen ambitie. Wat begint als een zootje ongeregeld, mondt uiteindelijk uit in een samenhorigheidsgevoel dat hen boven zichzelf doet uitstijgen. Te zien vanaf 17 maart

My Fair Lady vertelt het romantische verhaal van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle die door professor Higgins tot een echte dame wordt opgeleid. Vanaf 9 juni 2017.

fakkel4

Hotel Vocal/Chansons Charmantes

Hotel Vocal start op 24 september zijn 12e seizoen. Enkele blikvangers zijn Ann Van den Broeck, Ann De Winne, Sandrine en Alice Toen.

In samenwerking met Herman Van Hove is er het café-chantant: Chansons Charmantes. Elke 2e maandag van de maand opent dit theatercafé zijn deuren en ontvangt een keur van bijzondere muzikale gasten: o.a. Anne Mie Gils, Ann Van den Broeck en Sam Verhoeven.

Loge Tien Theaterproducties

Loge 10 Theaterproducties brengen 3 nieuwe producties; Op 9 maart 2017 gaat Toen Waren Er Nog Nul in première, één van de bekendste en spannendste thrillers van Agatha Christie.

Vanaf 9 maart 2017 in de Rode Zaal. Vanaf 19 april 2017 is Oliver Twist te zien in de Rode Zaal. Een topcast aangevoerd door Aron Wade in de rol van Fagin.

Vanaf 31 mei 2017 speelt Het Kerkhofclubje in de Rode Zaal, met Leah Thys, Marleen Merckx, Ann Pira, Ann De Winne en Erik Goris.

Au Bouillon Belge/Die Van Hier Neffe/Mafkegels (Take Twee Producties)

Het Huis Van Take Twee brengt de populaire komedie Au Bouillon Belge, Die Van Hier Neffe en de komedie Mafkegels, met onder andere Dorothy Wuyts in de hoofdrol.

Meer informatie over deze voorstellingen en tickets vind je op www.fakkeltheater.be.

Foto’s: Patrick Defort