The Christmas Show

Met een goede cast, enorme zaal, prachtige licht- en geluidseffecten en een moderne versie van een ouderwets sprookjesverhaal kan er weinig mis gaan in alweer de 5e editie van The Christmas Show. Gelukkig stelt het niet teleur.

The Christmas Show laat de feestdagen goed beginnen

The Christmas Show vertelt het alom bekende verhaal van Doornroosje, maar dan in een modern jasje. Lang geleden en hier ver vandaan, leven een koning en koningin. Hun grootste wens  is het krijgen van een kindje. Jaren gaan voorbij totdat deze wens eindelijk uitkomt. De geboorte van de prinses wordt groots gevierd en het hele koninkrijk rukt uit. De koning is echter alleen één iemand vergeten…Fee Fataal is niet uitgenodigd! Plots verschijnt zij toch en spreekt een vloek uit over de pasgeboren prinses Roosje. Voor zij zestien jaar wordt zal zij zich prikken en in een slaap vallen die honderd jaar duurt. Om haar te beschermen tegen Fee Fataal sturen haar ouders Roosje naar de veiligste plek op aarde; de Noordpool waar de Kerstman woont. We volgen Doornroosje en de goede feeën op hun spannende reis, van de woestijn naar het oerwoud, richting de Noordpool waar Doornroosje de kerstman en Jingle ontmoet. Hier is zij veilig, maar ooit zal zij terug moeten keren naar haar land om koningin te worden. Lukt het haar vóór die tijd de ware liefde te vinden om de vloek te doorbreken?

Celinde Schoenmaker is met haar fantastisch mooie stem en lieflijke vertoning een mooie Doornroosje

Carlo Boszhard heeft als verteller de lach op zijn hand. Hij is de rode draad en improviseert er op los. Hij is het perfecte type voor deze rol en zorgt ervoor dat de grenzen tussen de show en het publiek enigszins vervagen, waardoor het kijken interessant blijft. Dit is ook voor de kinderen in het publiek een fijn gegeven. Maar ook de rest van de cast doet er niet voor onder. Celinde Schoenmaker is met haar fantastisch mooie stem en lieflijke vertoning een mooie Doornroosje. Esmée van Kampen is de lieve, goede fee met een warme klank in de stem en weet in haar spel de hele zaal mee te nemen.

Buddy Vedder als Jingle en Kerstprins is de geschikte energieke jongeman met een hoge gunfactor. Tim Douwsma speelt de arrogante en verwaande prins Timothy. Hij heeft een goeie komische timing, maar zijn liedjes blijven eenvoudig. Ilse Warringa is de ultieme fee fataal met haar kwaadaardige lach en ongelooflijk sterk spel. Ger Otte speelt een iets kleinere rol met een knipoog naar Trump, wat hij goed doet. Als laatste mag Famke Louise niet ontbreken, die een echte verassing blijkt te zijn. Haar stem wordt helaas flink met auto-tune bewerkt, maar ze speelt enorm komisch.

Met de humor, de zang, het spel en de special effects maakt The Christmas Show de verwachtingen waar

Het ensemble is goed getraind en de choreografie is een plaatje, net als het toneelbeeld en de special effects die vrijwel uitsluitend kunnen in een zaal als de Ziggo Dome. Zoals de arrenslee die met de cast erin een rondje over het publiek heen vliegt en waar elfenstof uit komt. Dit maakt de show zo magisch als maar kan voor de jonge kijker. Er zit veel humor in de show, niet alleen voor de kinderen. Onderhuidse grapjes slaan goed aan en door de strakke improvisatie zitten er geen flauwe momenten tussen.

Het verhaal van Doornroosje heeft een modern jasje gekregen; iets wat vaak tegen kan vallen. Maar niets is minder waar. Ondanks de bijna onzichtbare grenzen tussen show en realiteit in de zaal blijf je in het verhaal en vraag je je af wat er gaat gebeuren. Met de humor, de zang, het spel en de special effects maakt The Christmas Show de verwachtingen waar.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wouter Roosenboom