Marie Verhulst en Gert Verhulst

Het hoge woord is eruit: Marie volgt haar vader Gert op als baasje van het hondje dat de Lage Landen al 30 jaar in zijn armen heeft gesloten. Musical Vibes sprak met de twee generaties Verhulst na afloop van de première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

Fier en blij

Gert & Marie, the word is out! Was Marie eerste keuze om het extra baasje van Samson te worden?

Gert: Neen, ik wilde het aan Tina Turner vragen, maar die nam haar telefoon niet op. Dat is een mopje, he (lacht). Marie was eerste keuze. Ik heb het haar gevraagd omdat ik wist dat het iemand moest zijn die dit met toewijding nog verschillende jaren kan doen.

Hoe deed ze het, Gert?

Gert: Zeer goed, ze moet nu nog niet zo heel veel doen, natuurlijk. Marie zingt één liedje in de show en dat doet ze voortreffelijk. We zijn heel fier en blij.

Heb je lang moeten zwijgen, Marie?

Marie: Ja, toch 1,5 jaar, wat best moeilijk was, want ik kon het alleen tegen naaste familie kwijt, maar nu het hoge woord eruit is, ben ik best opgelucht.

Nu het hoge woord eruit is, ben ik best opgelucht

Ben je er klaar voor?

Marie: Ik denk het wel, ja!

Wat hierna? Wat zit er in de pijplijn?

Gert: Het eerste wat er te gebeuren staat zijn die 80 afscheidsshows die er nog aankomen. Tot eind mei zal Marie elke keer meedoen. De eerste single komt er nu ook aan en over toekomstige projecten zullen we op tijd en stond communiceren.

De Samson & Gert Afscheidsshow is nog tot en met 19 april te zien in het Pop-Up Theater in Puurs. Tickets & meer informatie vind je op www.studio100.com.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier