Tanz der Vampire

Dat er in de lage landen talent met hopen rondloopt, weten we hier al langer. Dat dat talent dan de musicalscène in onze buurlanden onveilig maakt, ook! Daarom gaat Musical Vibes ook graag eens naar Parijs, Londen, Berlijn of zoals voor deze Tanz der Vampire, naar Keulen. Deze klassieker van de Vereinigte Bühnen Wien speelt nog tot 29 september in de schaduw van de Keulse Dom. Met onder andere Janis Van Dorsselaer, Tom van der Ven en Maureen Mac Gillavry op het podium!  (Ondertussen is Maureen gestopt met deze musical)

Creepy & energie!

Het Dom Theater is twintig jaar geleden gebouwd als tijdelijk pop-up theater. Nu heeft het zijn beste tijd wel gekend, al brengt het nog steeds zeer populaire voorstellingen naar Keulen. Zo dus ook deze Duitse tourversie van Dans der Vampieren. Het verhaal van dit werk van Michael Kunze en Jim Steinman is gebaseerd op de film The Fearless Vampire Killers van Roman Polanski. Het verhaal draait dan ook losjes rond vampierenjager Professor Ambrosius en zijn assistent Alfred. Wanneer zij in putje winter aankomen in de herberg van Chagal merken ze dadelijk dat er iets loos is in de omgeving. Alle mensen dwepen met knoflook. Wanneer de dochter des huizes dan verdwijnt om te gaan dansen op het kasteel van Graaf von Krolock, is er geen stoppen meer aan het vampierenavontuur.

Janis Van Dorsselaer is een prachtige Magda met een knallende solo

Voor het diepzinnige verhaal hoef je niet te gaan kijken naar Dans der Vampieren. Maar wel voor de goede muziek en de energie die je van de acteurs krijgt. Dit zit ook hier in Keulen helemaal snor. Er valt weinig tot niets af te dingen op de prestaties van de acteurs en op de voorstelling die we hier zien. Zo speelt Maureen de rol van Sarah heel overtuigend en is Janis een prachtige Magda met een knallende solo (‘Tot Zu Sein ist Komisch’). Als vampier valt Janis nog meer op door haar présence en de passende knalrode pruik. Tom van der Ven zet een puike Alfred neer, zowel vocaal als in spel overtuigt hij. Orgelpunt op de show is echt wel het slotnummer ‘Der Tanz der Vampire’. Ongelooflijk krachtig en vol energie en complimenten voor het ensemble om dit zo prachtig te brengen!

Het decor is zeer knap, zeker als je in je achterhoofd houdt dat dit een tourversie is. De belichting is mooi en passend gedaan en het is zo lekker creepy wanneer de cast door de zaal gaat en komt. Het geeft een extra gevoel van onbehagen, wat toch een sterkte is bij deze musical. Het geluid is spijtig genoeg niet altijd even goed uitgebalanceerd waardoor de muziek de stemmen regelmatig wegduwt.

Complimenten voor het ensemble om het slotnummer ‘Der Tanz der Vampire’ zo prachtig te brengen

Deze Tanz der Vampire is zeker de trip naar Keulen waard. Zeker als je hierbij de kans benut om die talenten van België en Nederland te gaan bekijken. Ze draaien heel vlot mee in deze mooie productie!

Tanz der Vampire speelt nog tot en met 29 september in de Musical Dome te Keulen. Meer informatie & tickets vind je op www.stage-entertainment.de.

Door Patrick Defort

Foto: 1: Stage Entertainment/fotograaf onbekend
Foto 2: Morris Mac Matzen 
Foto 3 en 4: BestPicture.de/Jens Hauer