Simone Kleinsma

Volgend theaterseizoen zal de hitmusical Hello Dolly de Nederlandse theaters onveilig gaan maken. In de hoofdrol staat Simone Kleinsma die de titelrol van Dolly gaat spelen. Zij vertelt ons waar ze in het gehele proces van script tot curtain call het meest naar uit kijkt.

Flinke bemoeial

De musical Hello Dolly vertelt het verhaal van een vrouwelijke koppelaarster die voor haar beroep mensen aan elkaar koppelt voor liefdesrelaties. Tijdens de zoektocht naar een perfecte match voor een miljonair, wordt ze verliefd en probeert ze zichzelf met de man te koppelen. Vanaf begin maart 2020 brengt MediaLane dit musicalspektakel naar de Nederlandse Theaters.

Dolly is een best eigenaardige vrouw. Zijn er bepaalde eigenschappen in haar die u bij uzelf terug ziet?

“Ik denk dat Dolly best een eindje van me af staat. Ze is een flinke bemoeial en dat heb ik niet echt. Meestal bekijk ik de zaken rustig vanaf een afstandje en ben ik ook een stukje rustiger. Wat we wel delen is de humor, dát wel, maar voor de rest zijn er niet echt overeenkomsten. Het is juist veel interessanter om een rol te spelen die wat verder van je afstaat dan eentje dat je jezelf staat te spelen.”

Het is als een soort van keuken waar je met verschillende ingrediënten iets nieuws bereidt

Over iets minder dan een jaar zal het doek voor jullie open gaan. Naar wat kijkt u het meeste uit in de aankomende periode?

“Wat ik eigenlijk altijd zie gebeuren is dat ik het meeste uitkijk naar het creëren van een nieuwe show en dat wordt dit, ondanks dat het een klassieker is natuurlijk. We gaan een hele nieuwe versie maken, welke we in een week of zes zullen schrijven. Het is als een soort van keuken waar je met verschillende ingrediënten iets nieuws bereidt en daar verheug ik mij heel erg op. Gewoon met de groep en de creatives werken.”

Hello Dolly zal vanaf 8 maart te zien zijn in theaters door heel Nederland. Kaarten zijn te koop via: www.hellodollydemusical.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto: Thimo Meuldijk
Groepsfoto: Yuki Hochgemuth