Marjolijn Touw

In Hello Dolly speelt Marjolijn Touw maar liefst drie rollen. In de voorstelling speelt ze zowel een vriendin van Horace (Paul de Leeuw) als een vriendin van Dolly (Simone Kleinsma). Daarnaast is ze ook nog de understudy van Dolly.

Het is toch familie

“Ik plop steeds op in de voorstelling in een andere rol. Dat is heel leuk om te doen, zulke verschillende rollen. De een is heel hysterisch, daar kan je je vast wel wat bij voorstellen, en de ander is juist wat rustiger en volkser. Hele uiteenlopende types.”

De voorstelling belooft een behoorlijk spektakel te gaan worden. “Er zijn kosten noch moeite gespaard om het verhaal ten tonele te brengen. De uitbundigheid van de kostuums, het ontwerp van het decor, de casting. Het wordt een feestje volgens mij. Ik denk dat Hello Dolly een verhaal is van alle tijden. In de tijd waarin het zich afspeelt hadden vrouwen vaak nog niet echt werk, dus het was vrij uitzonderlijk dat Dolly zo’n matchmaker was. Je hebt nu natuurlijk allemaal tv-programma’s die daarover gaan, over mensen die gekoppeld worden, en tinder, grindr. Maar dit was de oude manier van koppelen. Daar kreeg zij voor betaald, een geschikte huwelijkskandidaat voor iemand vinden. Volgens mij gebeurt dat bij het koningshuis nog wel af en toe. Ik geloof dat Koning Willem-Alexander en Koningin Maximá elkaar spontaan ontmoet hebben. Maar het gebeurt nog wel veel in hoge kringen.”

Er zijn kosten noch moeite gespaard om het verhaal ten tonele te brengen

Een groot deel van de cast heeft ook in Was getekend, Annie M.G. Schmidt gespeeld. “Ik vind het heel leuk om weer met Simone te spelen. Het is heel leuk om opnieuw samen te werken. Op de weg hier naartoe hadden we alweer heel veel plezier, van ‘Oh leuk, we gaan weer samen werken’. Alsook een groot deel van de Annie-family, we waren heel hecht toen, en ik heb het gevoel dat deze club ook wel heel hecht gaat worden. Dat is een fijn vooruitzicht, het is toch familie. Ik deel meer met de cast dan met thuis.”

Hello Dolly zal vanaf 8 maart te zien zijn in theaters door heel Nederland. Kaarten zijn te koop via: www.hellodollydemusical.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto: Thimo Meuldijk
Groepsfoto: Yuki Hochgemuth