Sébastien De Smet

Sébastien De Smet staat ook op het imposante podium van Rubens de Musical. Hij geeft gestalte aan vier personages die op een of ander moment in het leven van Rubens een heel belangrijke rol speelden. Musical Vibes sprak met hem over deze nieuwe creatie en zijn aandeel hierin.

Spectaculair!

Wat is jouw rol in Rubens?

Ik heb vier rollen! Ik ben Alva, dan ben ik zijn leermeester Van Veen, dan ben ik zijn grote voorbeeld Caravaggio en daarna ben ik zijn goede vriend en stoffenhandelaar Fourment.

Dat is een hele hap, wat is er het moeilijkste aan het gegeven hier?

Het moeilijkste voor mij is dat je met zo ontzettend veel bent hier. Dan is het sowieso altijd moeilijk eer er iets deftig begint te rollen. We hebben voor de rest nog wel wat quick changes en een andere valse baard of snor en dan hopen dat die niet afvallen als je aan het spelen bent. Ik heb nog nooit zoiets als hier gedaan en dat is ook een moeilijke aanpassing. Je bent niets met subtiliteiten in je spel. Alles moet heel groot zijn, dat is wel aanpassen. Caravaggio hebben we vandaag al anders geprobeerd, Jan en ik. Wat we deden bleek goed te werken in een kleine repetitiezaal, maar dat vertraagt alles hier en valt weg op een grote scène. Dan moet je de persoon die dat ziet, Luc Stevens in dit geval, vertrouwen, want hij heeft er zicht op en wij niet.

Je bent niets met subtiliteiten in je spel. Alles moet heel groot zijn, dat is wel aanpassen

Wat voor een voorstelling gaat het worden?

Ik denk dat het wel spectaculair en groots zal zijn, maar ik denk dat het ook wel gaat ontroeren. Ja, ik denk dat wel. Ik vind dat Sam Gevers ongelooflijk mooie muziek heeft geschreven en dat meen ik echt, anders zou ik erover zwijgen. ‘t Is muziek die je wel raakt. Ik denk dat iedereen van de rollen juist gecast is en als je daarnaast het enthousiasme hebt van die hele meute figuranten, dan hoop en denk ik, dat het wel aanstekelijk gaat werken.

Rubens de Musical speelt van 17 augustus tot en met 1 september aan het kasteel de Merode te Westerlo. Meer informatie & tickets vind je op www.historalia.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier