Roberto de Groot

Stage Entertainment zet vanaf september een oerbekend verhaal op de planken: Aladdin. Deze musical, vergelijkend met de Broadway-productie, zal dan ook aan niemand voorbij kunnen gaan. Musical Vibes sprak met Roberto de Groot, die de rol van Jafar zal vertolken.

Deze voorstelling heeft alles

De theaterwereld heeft lang stilgestaan. Hoe is het om nu eindelijk weer aan de slag te kunnen?

Geweldig! Maar ook onwerkelijk. Ik kan het nog niet helemaal geloven, dat het nu echt gaat gebeuren. Het is natuurlijk al een paar keer uitgesteld. Dan dachten we steeds dat het eindelijk kon, was het toch weer niet zo. Maar door hoe het vaccinatiebeleid nu gaat, dat tegen de zomer bijna iedereen gevaccineerd zal zijn, heb ik het gevoel dat het wel zal goedkomen deze keer. Ik kijk er erg naar uit om weer op het toneel te staan. Aladdin is zo magisch, zo’n spektakel, ik hoop echt dat de theaters weer zo snel mogelijk zullen volstromen. De voorstelling heeft alles: romantiek, humor en venijn. Ik ben vooral benieuwd naar de reacties van het publiek. Die heb ik enorm gemist.

De voorstelling heeft alles: romantiek, humor en venijn

Je speelt de rol van slechterik Jafar, kan je iets over hem vertellen?

Jafar is de grootvizier en raadsman van de Sultan. Hij is intens slecht. Hij wil zelf op de troon, en daar doet hij alles aan. Hij wil alles en hij wil het zo snel mogelijk, ten koste van iedereen. Dat staat heel ver van mij af: ik ben meer afwachtend en veel goedaardiger, haha. Juist dat maakt het zo’n uitdaging, daar haal ik mijn lol uit. Ik kijk er erg naar uit om tijdens de repetities meer over Jafar te leren. Te begrijpen waar zijn slechtheid vandaan komt, waarom hij is zoals hij is, zijn hoe en wat. Ook naar het samenspel met Darren van der Lek, die Iago speelt, ben ik erg benieuwd.

Hoe gaan de komende weken er voor jou uitzien?

Ik hoop dat de sportscholen en de zwembaden snel opengaan! Ik heb het kostuum gepast, dat weegt wel wat. Mijn rol is fysiek niet zo zwaar als die van bijvoorbeeld Stanley Burleson (Geest), maar om acht voorstellingen per week te kunnen spelen moet ik wel mijn conditie trainen. En aan mijn stem: dat is natuurlijk ook een spier, dus het is tijd voor wat zanglessen. Ik heb overal superveel zin in. Ik heb nu alle collega’s ontmoet, iedereen is erg aardig en leuk. Er spelen maar drie ‘oudere’ acteurs mee, voor de rest zijn het veel jongere acteurs. Ik ben erg benieuwd wat we van elkaar gaan leren.

Aladdin speelt vanaf 18 september in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Meer informatie & tickets vind je op www.stage-entertainment.nl .

Door Yuki Hochgemuth

Foto’s: Roy Beusker