Première Bert Cosemans, Michiel de Meyer en Jo Hens 40-45

Na de Paas- en K3-pauze, is het 40-45 circus weer vertrokken voor enkele weken. Tot 10 juni loopt de oorlog weer op volle toeren in het Studio 100 Pop-Up Theater te Puurs. Met nieuwe mensen in alle geledingen. Iedere nieuwe figurant of nieuw ensemble lid in de bloemetjes zetten tijdens hun officiële première is onbegonnen werk, gelukkig kan dit wel voor de acteurs die de hoofdcast vervoegen. Vrijdag j.l. was het de beurt van Bert Cosemans (Emiel), Michiel de Meyer (Louis) en Jo Hens (Staf) om hun versie van de respectievelijke karakters te tonen aan de pers. Een verrijking voor het selecte 40-45 clubje!

Verrijking op het front

Vermits zowel Peter Van de Velde als Lucas Van den Eynde in de toekomst nog andere bezigheden hebben, is er nood aan een extra Emiel. Studio 100 heeft die in de persoon van Bert Cosemans gevonden. Het is zijn eerste musical ervaring en na een zeer korte inwerkperiode stelt hij al een solide basis tentoon. Zijn interpretatie van vader Segers is een derde, compleet nieuwe versie en dat werkt zeer verfrissend. De zang is goed, er mist enkel wat extra inleving en stabiliteit. Qua spel zit het al zeer goed, al komt de openingsscène gevaarlijk dicht bij het opzeggen van een monoloog. Iets meer diepgang en variatie is hier welkom. Al bij al is Berts interpretatie van Emiel te smaken en er staat hem niets in de weg om met wat meer te spelen helemaal naast zijn collega’s te staan.

Met deze drie alternates verrijkt 40-45 zijn hoofdcast met sterke spelers

Michiel kent 40-45 als geen ander. Hij speelt al van dag 1 mee in het ensemble en als understudy van Louis. Voor de meeste schoolvoorstellingen heeft hij de rol al gespeeld. Het is alvast geen geheim dat genoeg speelmogelijkheden de beste manier is om te groeien in een rol. Nu hij als alternate Louis zal meedraaien, kan hij aan het grote publiek tonen wat een klasse acteur hij is. Michiel zet een zeer oprechte Louis neer, een tikkeltje naïef in het begin. Doorheen de voorstelling gaan zijn ogen echter open. Een hele mooie spanningsboog. Ook vocaal een zeer sterke prestatie, dit is alvast ook een verrijking aan de cast!

Jo Hens heeft al wat meer voorstellingen mogen spelen als alternate van Staf. Maar hij krijgt samen met Bert en Michiel ook een officiële voorstelling aan de pers. Hier toont hij zich als een zeer waardig alternatief voor Jelle Cleymans. Grote schoenen om te vullen voor deze ‘Kleine’, maar hij lijkt dit zonder enige moeite te doen. Leuke versie van Staf, vocaal bijna even goed als Jelle. Wederom een zeer sterke alternate.

Ze staan alle drie ook garant voor de kwaliteit van de voorstelling zoals het publiek ze verdient om te zien

Met deze drie alternates verrijkt 40-45 zijn hoofdcast met sterke spelers. Ze brengen elk hun eigen versie van de rol, wat een zeer verfrissend effect op de show heeft. Ze staan alle drie ook garant voor de kwaliteit van de voorstelling zoals het publiek ze verdient om te zien.

Meer informatie & tickets vind je op www.40-45.live.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier