FAME @ Kursaal Oostende

Het Kursaal van Oostende heeft voor de komende zomer alvast weer een sterke dansmusical te pakken. De Engelstalige tour van Fame komt een week logeren aan de koningin der badsteden. De Vlaamse pers kreeg de kans om deze versie al te gaan keuren in het New Wimbledon Theatre in Londen. Met recht en reden, want het is een knappe versie van dit verhaal.

Knallende musical

Wie de film Fame niet kent, hoeft zich niet meteen te haasten om dit hiaat op te vullen want de musical vertelt ongeveer hetzelfde verhaal. Gedurende vier jaar wordt het wel en wee van een groep studenten aan de ‘High School of Performing Arts’ gevolgd. Van hun eerste onzekere contact in de audities tot het afstuderen. De leerkrachten pogen hen zo goed en kwaad als het kan naar een juiste richting in hun leven te duwen. Bij sommigen lukt dat vrij goed, met anderen loopt het niet zo goed af.

In deze tourversie kan je de energie en kracht van de studenten tot in elke vezel van je lijf voelen

Net als de film, heeft deze musical te veel personages om in de korte tijd een goede uitdieping van allen te maken. Maar in tegenstelling tot de film, kan je in deze tourversie van de musical de energie en kracht van de studenten tot in elke vezel van je lijf voelen. Er staat een groep op de scène die zich 200% geeft en de knappe choreo’s zeer strak uitvoeren.

Ook de sfeer zit helemaal snor. Een relatief eenvoudig decor past zich als een kameleon aan met behulp van het lichtplan aan alle noden voor de verschillende scènes. De muzikanten staan regelmatig mee op het podium, net zoals het in de “echte” ‘School of Performing Arts’ het geval zou zijn. Hier spelen de leerkrachten ook een belangrijke rol, zij moeten de sfeer aanvullen en sturen en dat lukt hen goed, bij de ene al beter dan de andere.

Er staat een groep op de scène die zich 200% geeft

Wie een knallende versie van Fame wil zien, moet de komende zomer gewoon afzakken naar het Kursaal te Oostende. Deze musical moet je gezien hebben als Fame liefhebber en als Fame je niets zegt ben je verzekerd van adembenemende scènes. Opgelet, deze musical speelt slechts een week, dus niet te lang wachten is de boodschap!

Fame speelt van 5 tot en met 10 augustus in het Kursaal te Oostende. Meer informatie & tickets op www.kursaaloostende.be

Interviews met de cast volgen later!

Door Patrick Defort

Foto’s: Tristram Kenton