Kobe Van Herwegen

Kobe Van Herwegen heeft de smaak te pakken. Musical, theater, boeken schrijven, hij doet het allemaal graag. Volgende halte is de Uitgezonderd! Musical Aladdin, waar hij niemand minder dan de toverende Geest zal spelen. Een kolfje naar de hand van deze sympathieke acteur. Musical Vibes sprak met hem.

De Geest in mezelf!

Kobe, drukke dagen voor jou?

Zeer drukke dagen voor mij. Spamalot is nog maar net gedaan, we zitten in de eindfase van Aladdin, en ik ben tussendoor ook nog een film en twee animatiereeksen aan het dubben. Dus ik zie mijn bed niet zo veel om het zo te zeggen.

Wat gaat Aladdin geven?

Ik kijk er enorm naar uit! We hebben een heel sterke cast, het decor ziet er fantastisch uit, het script is leuk en de muziek is fantastisch. Sam (Verhoeven) schrijft altijd mooie muziek. Met twintig man in totaal op het podium, waaronder een groot ensemble met veel gekende gezichten voor mij. Het gaat gewoon een superleuke samenwerking worden. Aladdin in een nieuw jasje kunnen creëren en een soort van nieuwe geest in mezelf te kunnen ontdekken is toch super!

De Geest is een beetje op jouw lijf geschreven, zeker met het aandeel in goochelen?

Jazeker! Daarom ook dat ik James (Cooke) gestalkt heb. De Geest moet gewoon goochelen en uiteindelijk ben ik erbij. Hij was al wel een beetje aan mij aan het denken ook hoor (lacht). Maar ik ben heel blij dat ik het ben geworden en er zal veel magie in zitten! Een zwevend tapijt natuurlijk alvast, maar ook veel andere goocheltrucs. Ook mijn circuskunsten van vroeger komen van pas. Ik was pas mijn stock aan het opruimen en kwam veel zaken van vroeger tegen. Dan vroeg ik aan Jaak (Lema), de regisseur, hou ik dit en dat bij, dat is misschien leuk voor de Geest? Dat mocht allemaal, hoe meer hoe liever! Dus dat wordt uitdagend en heel plezant.

Een soort van nieuwe geest in mezelf te kunnen ontdekken is toch super!

De kunstjes zullen dus een grote Kobe-invloed hebben?

Ja, de Geest zal van alle markten thuis zijn. Ook het nummer is geweldig! Het is echt heel leuk. Heel veel zin in om hem te kunnen spelen. Ook super om weer met Ianthe Tavernier op het podium te staan. En voor kinderen optreden vind ik toch nog altijd heel warm. Het is dan wel voor alle duidelijkheid een familievoorstelling, maar kinderen kunnen zo mooi meegaan in het verhaal en ik denk dat Aladdin een ideaal voorbeeld is van een verhaal waarin je helemaal in meegezogen kan worden. Eindelijk kunnen mijn neefjes en nichtjes nog eens naar mij komen kijken, dat is op zich ook al geweldig!

Aladdin speelt op 11 en 12 mei try-outs te Izegem en is dan van 18 mei tot en met 9 juni te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt. Meer informatie & tickets vind je op www.uitgezonderd.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort