Pippi zet de boel op stelten

In Theater Elckerlyc ging de remake van Pippi zet de boel op stelten in première. Een zeer mooie cast zet zijn beste beentje voor om deze show een topper te maken voor de kinderen. Ondanks hun mooi spel, met Free Souffriau als een steengoede Pippi, blijft er voornamelijk een honger naar meer.

Kleine stelten

Het verhaal van deze voorstelling gaat eigenlijk over de kracht van je fantasie. Lieveling, een saai meisje, luistert naar de verhalen van Pippi Langkous die haar oma voorleest op zolder. Zij zou ook zo’n avonturen willen meemaken. Met enkele goede tips van oma, begint haar avontuur als Pippi Langkous.

Free Souffriau speelt Lieveling/Pippi alsof de rol voor haar geschreven is

Free Souffriau speelt Lieveling/Pippi alsof de rol voor haar geschreven is. Op een vrolijke manier neemt ze de leiding van de avonturen die ze met haar buurkinderen Tommy (Dorian Liveyns) en Annika (Charlotte Peetermans) beleeft. De dynamiek tussen deze drie werkt heel mooi en vormt een stevig houvast tijdens de verhaaltjes. An Lauwereins is een ontwapenende oma en zorgt op het einde nog voor een leuke verrassing. Bert Verbeke is als boef Donderkarel vrij braaf, zijn karakter mag gerust iets donkerder worden. Zeker in contrast met Blom, het alter ego van William Boeva. Hij zet heel knap een kleine boef met een grote hoek af neer. De andere castleden hebben verschillende rolletjes, waar ze al beter in de ene dan in de andere zitten, zonder een slechte prestatie neer te zetten.

Het decor is mooi en praktisch gemaakt, zo kunnen de zolderbalken in een wip omgetoverd worden tot palmbomen. Aangevuld met de belichting wordt er steeds een juiste sfeer gecreëerd. Het verhaal mist spijtig genoeg wat kruiding. Pippi Langkous staat voor het grote avontuur en dat mis je hier toch een beetje. Alle avontuurtjes die ze beleven brengen weinig tot geen spanning. Alles een beetje krachtiger bundelen en wat meer publieksparticipatie zou deze voorstelling interessanter kunnen maken.

Pippi zet de boel op stelten is entertainende musical voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar door de kleurrijke scènes en de mooie muziek van Ronny Mosuse

Pippi zet de boel op stelten komt dus op kleine stelten. Het grote avontuur met spanning en actie blijft uit. De mooie prestatie van de acteurs kan daar weinig aan veranderen. Het blijft wel een entertainende musical voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar door de kleurrijke scènes, de mooie muziek van Ronny Mosuse en een weergaloze Free Souffriau in de titelrol.

Pippi zet de boel op stelten speelt nog tot en met 5 november in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.pippizetdeboelopstelten.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier