Jo Hens


Op 27 oktober ging Roodkapje, de nieuwste sprookjesmusical van Music Hall, in première. De titelrol is weggelegd voor Lauren De Ruyck. Jo Hens mag als Grote Boze Wolf, alias Willy, achter zijn ‘roodhapje’ aangaan. Musical Vibes had na afloop van de voorstelling een gesprek met hem.

De mensen horen lachen is echt een cadeau voor een acteur

Hoe werd er omgesprongen met het klassieke sprookje van Roodkapje?

We hebben de basis behouden. Het verhaal is en blijft dus heel simpel: Roodkapje gaat door het bos naar haar grootmoeder om koekjes te brengen, ze komt de wolf tegen en klaar is kees. Om dat verhaal wat interessanter te maken en om het wat op te pimpen werden er heel wat figuurtjes aan toegevoegd: enkele grappige, maar ook een aantal enge figuren. Dat maakt het gewoon een heel fijne voorstelling.

Hoe heb je invulling gegeven aan jouw rol van de Boze Wolf?

Brigitte (Derks, regisseur) had een heel duidelijk beeld van hoe de wolf er uit moest zien. Ook het kostuum heeft mij erg geholpen om de rol verder in te vullen. En natuurlijk mag ik mijn fantastische collega’s niet vergeten. Zij hebben mij ook veel tips gegeven. Ik heb het wat luider gezegd, hopelijk hebben ze dat gehoord (lacht).

Hoe is het om een sprookjesfiguur te spelen, eerder dan een realistisch personage?

Dat is heel hard aanpassen. Het is eventjes wennen, maar ik vind het heel plezant. Ik amuseer mij geweldig hard en het is absoluut een uitdaging. Als acteur is het belangrijk om af en toe eens iets nieuws te doen, dus ik hoop dat het goed bevonden wordt.

Als acteur is het belangrijk om af en toe eens iets nieuws te doen, dus ik hoop dat het goed bevonden wordt

Hebben jullie ook aan de mama’s en papa’s gedacht?

Absoluut. We hebben vandaag al twee voorstellingen gespeeld en er werd telkens heel hard gelachen en geroepen. Door de kinderen, maar zeker ook door de ouders. Er zitten heel veel mopjes en leuke momenten in voor volwassenen, want die moeten natuurlijk mee met de kinderen komen kijken. Na een lang repetitieproces was het vandaag de eerste keer dat we de mensen hoorden reageren en lachen. Dat is echt een cadeau voor een acteur.

Tot slot: hoe warm is het om in dit kostuum te moeten spelen?

Niet normaal warm. Het zijn allemaal fantastische synthetische kostuums en dat is gigantisch warm, maar het resultaat mag er wel zijn!

Roodkapje is nog tot en met 30 december te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt. Voor meer informatie en tickets surf je naar www.musichall.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier