Perspresentatie Kinky Boots

Voor het eerst komt de Tony Award winnende hit musical Kinky Boots naar Nederland. De Graaf en Cornelissen brengt deze, nog nooit eerder in Nederland vertoonde musical, in de trend van het op het podium zetten van de grote titels. Hoofdrollen zullen vertolkt worden door Nadjim Severina, Jonathan Demoor en, voor het eerst te zien in een De Graaf en Cornelissen musical, Vajèn van den Bosch.

Een verschil maken

Kinky Boots vertelt het verhaal van Charlie Price, die in de voetstappen van zijn vader treed na het erven van een oude schoenen fabriek. Charlie ontmoet Simon, een bokser met het flamboyante alter ego, Lola. Om de fabriek van sluiten te redden gaan Charlie en ‘Lola’ samenwerken op de markt van kinky laarzen voor vrouwen die eigenlijk geen vrouwen zijn. Maar niet iedereen is blij met de veranderingen binnen de fabriek.

Met choreografieën en muziek van wereld ster Cyndi Lauper en vele prijzen lijkt de reputatie het stuk voor te gaan. De Nederlandse versie zal bestaan uit een cast met grote namen zoals Nadjim Severina, Jonathan Demoor en Vajèn van den Bosch. Maar ook Linda Verstraten (Op hoop van Zegen), Jeroen Phaff (40-45, Tarzan), Dennis Willekens (Soldaat van Oranje, The Full Monty) en Paul Donkers (Sister Act, Evita) zullen zich bij de cast voegen. In een veelbelovend eerste optreden leggen Nadjim en Jonathan de lat van de musical hoog met de, door Jurrian van Dongen, vertaalde, versie van het nummer ‘Not my father’s son’.

Ondanks dat de voorstelling vol zit met glitters en travestieten is het een voorstelling voor iedereen

Understudy van Simon/Charlie, Elindo Avastia, vertelt: “Ik heb de voorstelling nu een aantal keer mogen zien en, hoewel ik wel gespannen ben, kijk ik er naar uit om dit vrolijke verhaal te vertellen aan Nederland”. Ondanks dat de voorstelling vol zit met glitters en travestieten is het een voorstelling voor iedereen. “Het is geen voorstelling die draait om de Drag Queens. Ze maken deel uit van het verhaal, maar het is niet de kern van de musical. Het meest kijk ik uit naar het spelen van deze musical in de wat afgelegener delen van ons land waar de extravagantie van Drag Queens nog niet zo geaccepteerd wordt, wat het in veel gevallen in bijvoorbeeld de Randstad wel is. Daar kunnen we echt een verschil maken”.


Kinky Boots
zal in het seizoen 2019/2020 de huidige, grote, rondreizende productie Evita gaan opvolgen. Kaarten zijn al wel te koop via: www.degraafencornelissen.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Thimo Meuldijk