Julia Berendse

Haal het doek maar op is een nieuwe Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Een meeslepend, hilarisch en romantisch verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, slaande ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Wij spraken tijdens de perspresentatie kort met Julia Berendse. 

Veel herkenbaarheid

Vanuit Wednesday (The Addams Family), naar nu. Dat is even heel anders. Nu is het bekend dat je nog niet heel veel weet over je rol, maar wat is voor alsnog je eerste indruk en gedachte over de show zelf?

Het is een flinke schakel inderdaad. Maar heel leuk. Ik heb het gevoel dat het een heel warme voorstelling gaat worden. Een hele warme sfeer. Ook totaal iets anders en afwisselend, waar ik wel van hou. Ik denk dat het ook een stuk intiemer is dan dat ik nu doe. En veel herkenbaarheid.

Ik heb het gevoel dat het een heel warme voorstelling gaat worden. Een hele warme sfeer

Ja, want het sluit meer aan bij Stichting Vivendi (muziekprogramma’s voor ouderen, waar Julia ook voor werkt).

Ja, dat klopt. Eigenlijk heel erg. Ik heb ook al wat repertoire gezien en daar zitten inderdaad ook best wat overeenkomsten met wat ik met Vivendi doe. ‘Spiegelbeeld’, ‘Telkens Weer..’ Wat dat betreft ben ik wel al vrij bekend met het repertoire en de ‘stijl’.

Weet je ook al iets meer je karakter zelf?

Nee, behalve dan dat ik Trees ga heten. Verder wordt het script nog gemaakt door Dick van den Heuvel. Wij hebben het script nog niet gelezen, dus de informatie die jullie hebben gekregen is ook de informatie die wij ongeveer hebben. Dus dat is alleen maar spannend en leuk.

Heb je hier ook voor geauditeerd of ben je gevraagd?

Ja, ik ben gevraagd om te komen auditeren. Toen moesten we vijf verschillende Nederlandstalige nummers zingen en een scene spelen.

Ik geloof er altijd wel in met zo een auditie dat als je iets van jezelf ergens in stopt, dat dat het belangrijkste is

Dat lijkt mij wel lastig als je nog niet helemaal weet wat voor show het wordt? Meestal heb je toch wel al een idee van een bepaalde rol of wat voor show je auditeert.

Nou, je kunt je wel een beeld vormen van wat voor soort voorstelling het wordt. Althans als je ook kijkt naar de foto’s die we nu al hebben van de cast, kan je wel een beeld schetsen. Bij de sfeer kun je wel wat voorstellen. Ik geloof er altijd wel in met zo een auditie dat als je iets van jezelf ergens in stopt, dat dat het belangrijkste is. Dus dan hoef je nog niet zo heel veel te weten over wat het uiteindelijk gaat worden. Maar als ik er iets van mijzelf in kan stoppen en die klik kan maken, werkt het voor mij persoonlijk vaak wel. Op die manier ben ik gewoon naar die auditie gegaan. En dat is gelukt!

Met wat er net is laten zien wat pas gerepeteerd was voor 2 dagen, gaat de voorstelling wel heel wat beloven. Veel succes!

[KGVID]https://www.musicalvibes.net/wp-content/uploads/2019/03/Pre-promo-Haal-Het-Doek-Maar-Op.mp4[/KGVID]

Haal het doek maar op speelt vanaf 23 januari 2020 tot en met 26 april 2020 in verschillende theaters in Nederland. Tickets & meer informatie vind je op www.degraafencornelissen.nl.

Door Dianne Roskam

Foto: Dianne Roskam