Pamela Kroes

Op 3 januari zijn de repetities voor de musical Les Misérables van start gegaan in de Kunstlinie Almere. Na een toespraak van producent Hans Cornelissen mochten wij kort spreken met Pamela Kroes (ensemble).

Bovenaan op mijn bucketlist

Kan je iets vertellen over wie je speelt?

“Ik zit in het ensemble, maar ik ben ook de understudy van Cosette en Fantine. Dus ik leer eigenlijk heel veel verschillende rollen. Ik heb de show weer mogen zien in Londen en daar heb ik gezien dat het ensemble echt wel veel te doen heeft. Dat vind ik juist erg leuk. We staan veel op het podium. Daar heb ik heel veel zin in.”

Hoe is het voor jou om in zo’n grote productie te mogen spelen?

“Heel spannend! Dit is mijn eerste productie na mijn opleiding Muziektheater aan het Fontys in Tilburg. Les Misérables staat bovenaan op mijn bucketlist van musicals waar ik in wilde spelen, dus dat ik die direct mag afstrepen is natuurlijk heel leuk. Tijdens de vorige productie in 2008 had ik ook auditie gedaan om de jonge Cosette te spelen, maar toen ben ik het helaas niet geworden. Extra bijzonder om nu wel mee te mogen doen!”

Je voelt als je in de zaal zit zoveel emoties. Dat gevoel van verbinding is gewoon heel relevant

Als Les Misérables bovenaan je bucketlist stond, wat kan je dan nog verwachten van de toekomst?

“Ja, heel bizar en bijzonder natuurlijk dat dit dan ook gelijk mijn eerste productie is. Echt een knaller van een begin! Hopelijk heb ik nog een hele carrière voor me, maar het maakt me wel heel benieuwd naar wat hierna gaat komen. Het is natuurlijk een hele grote productie, maar ik ben niet bang dat dit mijn hoogtepunt was. Ik vind het geweldig dat ik deel mag uitmaken van deze musical en die zal ik hoe dan ook nooit meer vergeten. Maar voor nu probeer ik gewoon van elk moment te genieten. De rest komt later wel.”

Het verhaal van Les Misérables is best oud, op welke manier vind jij het verhaal vandaag de dag nog relevant?

“Ik denk dat dit verhaal altijd relevant is. Als je nu kijkt naar wat er allemaal gebeurt in de wereld en dan kijkt naar de opstand die in het verhaal zit, dan zie ik echt overeenkomsten met nu. Wat ik juist zo mooi vind aan dit verhaal is de verbinding. De verbinding tussen de personages en de cast, maar ook de verbinding met het publiek. Je voelt als je in de zaal zit zoveel emoties. Dan maakt niet uit in welke tijd dat speelt. Dat gevoel van verbinding is gewoon heel relevant.”

Les Misérables staat bovenaan op mijn bucketlist van musicals waar ik in wilde spelen, dus dat ik die direct mag afstrepen is natuurlijk heel leuk

Naar welke scène kijk je het meest uit om te mogen spelen?

“Ik moet zeggen dat ik het meest uitkijk naar ‘Lovely Ladies’. Dat vind ik toch echt wel een iconische scène om te spelen. We hebben het kostuum al mogen passen en dat was het moment dat ik dacht: Ik sta echt in Les Misérables!”

Les Misérables is vanaf februari te zien in verschillende Nederlandse theaters. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.lesmiserables.nl.

Door Bellise von Raesfeld Meijer

Foto: Bellise von Raesfeld Meijer