Nordin de Moor

Festivaria pakt deze zomer uit met een musical die eigenlijk de logica zelve is om op het Donkmeer te brengen: Titanic. Het schip zal (bijna) écht zinken en een van de sleutelpersonen in dit gebeuren is de ontwerper van het rampschip: Thomas Andrews. Nordin De Moor zal deze ambitieuze kerel neerzetten. Musical Vibes sprak met hem.

Een warme familie

Wat ga je spelen in Titanic?

Ik ga de rol van Thomas Andrews spelen. Hij is de hoofdontwerper van het schip en zit mee op de Titanic bij deze maiden-trip. Hij is een jonge kerel die zich wil bewijzen door iets te maken dat nog niet bestond.

Je gaat dat op het Donkmeer spelen, wat is er daar zo speciaal aan?

Het openluchtspektakel! Je kan hier dingen doen die je gewoonweg niet kan realiseren in een theater. Het is altijd zo groots en er wordt met zoveel passie en met man en macht aan gewerkt door zoveel honderden mensen, waaronder heel veel vrijwilligers. Dat hele gegeven maakt het een groot totaalspektakel dat iedere keer groots is om naar te kijken. Het is voor mij nu de vijfde keer dat ik hier meedoe, maar ik ben ook al gewoon komen kijken. Dat is telkens ook een plezier omdat je zoveel mensen ziet die gepassioneerd bezig zijn. Daar bovenop is het ook gewoon mooi, punt. Ook het decor is gigantisch! Ik vind het prachtig om hier deel van uit te mogen maken, daarbij is het nog Titanic, echt heel gaaf!

Het is altijd zo groots en er wordt met zoveel passie en met man en macht aan gewerkt door zoveel honderden mensen

Heb je iets met de musical zelf?

Nee, met de musical niet. Ik ben die eigenlijk pas gaan opzoeken wanneer ze me hier voor de rol hebben gevraagd. Iedereen zit natuurlijk met de film in zijn hoofd. Het gaat heel moeilijk zijn om die eruit te krijgen. Maar laat het duidelijk wezen: het schip zal dan uiteraard net zoals in de film zinken, maar het is helemaal niet het verhaal van de film. De film is geromantiseerd, hier komen meer de personages die belang hadden in de Titanic aan bod.

Mag Festivaria jou elke keer vragen om terug te komen?

Dat zal wel zijn! En dat meen ik heel oprecht! Het is hier zo enorm fijn. Je komt terecht in een warme familie. Ik vind het ook een eer om tussen deze mensen te staan. Michiel is een goeie kameraad, met Ivan heb ik in The Little Mermaid gestaan, het is de eerste keer dat ik met Peter mag werken en met Line en Goele is het ook altijd leuk. Los van deze fijne groep mensen, komen we dan nog tussen al die mensen terecht die hier al veel langer dan mezelf hier hard werken telkens. Zalig toch!?

Titanic speelt van 23 augustus tot en met 7 september aan het Donkmeer. Meer informatie & tickets via www.festivaria.eu.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort