Royaal Geflushed

Het moge duidelijk wezen: Christian Celini zit met een ei. Of eerder met migratiezaad. En dat wil hij kwijt! Hij heeft het van zich afgeschreven in Royaal Geflushed, een allesomvattende comedyshow. Meer dan de lachers op de hand te krijgen, probeert hij enkele verhalen te vertellen uit het alledaagse leven van Christian. Met waarheden en met knipogen. En met dans, iets wat hij op zijn 44ste nog steeds kan als de beste.

Christian en zijn flush

Een lege speelvlakte, op het schilderij van een pokerspel na, dat is de arena waar Christian zijn beste beentje voorzet. Met een stevige choreo begint hij aan de show. Niet dat dans de hoofdmoot uitmaakt, maar het is wel een belangrijke toevoeging aan de beleving die deze comedy met zich meebrengt. Een ander ingrediënt is zelfspot. Wat is het leuk om mensen bezig te zien die zichzelf niet té serieus nemen. Maar ook ingetogenheid, zelfreflectie brengt de kleine danser met zeer veel flair! Laatste ingrediënt: gezond boerenverstand. Iets waar we als Vlamingen de laatste tijd net iets te trots op zijn en dat deksel wordt ook wel (met veel liefde) op onze neus gedrukt.

Met al deze bestanddelen hebben Christian en Nico Sturm een zeer entertainende 75 minuten aan elkaar gebreid. Seks, drugs en rock ’n roll verhalen doen het publiek schateren en zeer stil worden. Een van de hoogtepunten is het Afrikaanse verhaal, begeleid met de enige dansmoves die erbij kunnen passen. Maar ook het filmidee tegen het einde toe mag er wezen en zit boordevolle parallellen naar onze maatschappij, naar ons wezen.

Een royal flush is hij dan misschien niet (dixit hemzelf), maar een flush zeker wel!

De enkele versprekingen en verliezen van de draad, babbelt deze culturele duizendpoot zeer vlotjes van zich af. Zelfs de #metoo à la Christian Grey met een zwangere vrouw, verwerkt hij met een knipoog en een lach. Allemaal delicate momenten, die op zo’n leuke manier worden opgelost, dat ze tonen dat deze stijl echt wel in zijn straatje past. Ook de mimiek die hij tentoon spreidt is knap om volgen. Volledig toevallig hadden we voor de voorstelling een gesprekje met een kenner die Christian als “Walking Vegan” zou kunnen casten voor zijn film. We hadden het over het multidisciplinaire talent dat de man wel is. Na de show kan er bevestigd worden: een royal flush is hij dan misschien niet (dixit hemzelf), maar een flush zeker wel! Deze show verdient een full house zonder meer! Een aanrader voor een echt leuke comedy!

Royaal Geflushed is zondag 23 juni nog te bekijken in Het Klokhuis te Antwerpen. Er zijn nog tickets beschikbaar via www.vlaamsfruit.be. Op 22 juli is er om 19u30 ook een voorstelling tijdens de Gentse Feesten in Theater Tinnenpot. Meer info & tickets hiervoor vind je op info43159.wixsite.com/tinnenpot-gf

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort