Nordin de Moor

The Rocky Horror Show speelt t.e.m. 19 november in The Shop in Antwerpen. Dat de knotsgekke voorstelling vol dans en rariteiten veel vergt van de acteurs staat buiten kijf. Musical Vibes sprak na de première met de man die Brad – Asshole – Majors gestalte geeft, Nordin De Moor.

Geen gêne meer

Nordin, hoe was het?

Hysterisch, ik heb er geen ander woord. Je hoopt dat de mensen gaan meedoen, want op een première is dat altijd iets moeilijker, maar het dak is eraf gegaan. Het was echt ontzettend leuk. We hebben ons allemaal ontzettend hard gesmeten. Het is een onwijze ervaring. 

Was het leuker dan verwacht?

We hebben het altijd al leuk gehad, hoor. Je weet gewoon niet wat je moet verwachten op een première. Vanaf seconde één was iedereen mee. Wij stonden in de coulissen tijdens de opwarming van Koen en Stany en na een minuut wisten we: Oke, het zal er zo één gaan worden. En dan ga je er gewoon voor.

Hoe is de voorstelling voor jou gegaan?

Goed, denk ik (lacht). Ik wil zeker niet arrogant overkomen, maar het is vlekkeloos verlopen. Alles is goed gegaan, zowel technisch als scenegewijs. De grappen zijn bevallen, de mensen lachten, dus ik denk en hoop dat het goed is gegaan.

Het is ook heel vaak stil spel en dan is de truc om niet zomaar in een hoekje te gaan staan

Hoe is het om deze rol te spelen?

Het is zwaar. Het zweet druipt van mijn lijf. Ik sta eigenlijk van seconde één op het podium en ik ga er ook het hele eerste deel niet meer af. Het is ook heel vaak stil spel en dan is de truc om niet zomaar in een hoekje te gaan staan, maar alles heel de tijd op te vullen met non-verbale bewegingen. Dat kruipt wel in je lijf, hoor. Maar het is oke, het is voor de better cause (lacht). De mensen genieten en dat is het belangrijkste.

Wat is het leukste aan de rol van Brad Majors?

Ik denk, in zeker zin, de klunzigheid. Het is heel dankbaar om zo’n rolletje te spelen. Hij bedoelt het allemaal zo goed en toch doet hij het iedere keer fout. Dat is heel fijn om te spelen. Misschien omdat het dicht bij mezelf ligt, ik weet het niet. Ik hoop het niet (lacht).

Ik heb mijn horizonten weer verbreed en ik denk dat ik nu in een fase zit dat er geen gêne meer bij te pas komt

Dan de hamvraag: hoe moeilijk is het om op hoge hakken te lopen?

Dat valt goed mee! Ik hoor altijd de vrouwen op premières: “Oh, mijn voeten en mijn hakken”. Maar ik had zoiets van: “Dat valt eigenlijk kei goed mee!” Na twee uur dansrepetitie heb ik wel eens gevraagd of ze toch niet uit mochten, want dat trok ik niet meer. Maar weet je, het is een drempel, hé. Ik heb mijn horizonten weer verbreed en ik denk dat ik nu in een fase zit dat er geen gêne meer bij te pas komt.

The Rocky Horror Show speelt nog tot en met 19 november in The Shop in Antwerpen. Tickets en meer informatie vind je op www.deepbridge.be

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier