Maja Van Honsté

The Rocky Horror Show speelt t.e.m. 19 november in The Shop in Antwerpen. Dat de knotsgekke voorstelling vol dans en rariteiten veel vergt van de acteurs staat buiten kijf. Musical Vibes sprak na de première met Maja Van Honsté, Columbia in de musical.

Alles of niks

Maja, hoe was het?
Leuk, ik heb mij echt kei hard geamuseerd!  Het publiek was zot leuk en ik denk dat het echt een goede show was. Iedereen had er ook ongelofelijk veel zin in.

Hoe zat de vibe tijdens de voorstelling?
Fantastisch! Iedereen was elkaar ook kei hard aan het steunen voor, tijdens en na de show. De groepsknuffel is ook al gepasseerd. Het is echt een leuke groep.

Wat is het leukste aan The Rocky Horror Show?
Dat het publiek zo goed meedoet. Het is een flow waar je inkomt en moeilijk weer uit geraakt. Het is de zotste musical die ik ooit al heb gedaan!

Wat is het leuke aan je rol van Columbia?
Dat ik lekker gek mag zijn. Ik ben al gek van mezelf maar ik mag nu nog 10 000 keer gekker zijn (lacht).

Ik ben al gek van mezelf, maar ik mag nu nog 10 000 keer gekker zijn!

Hoe dicht ligt dit personage dan bij jezelf?

Vrij dicht (schaterlacht)! Het is echt dichtbij! Maar ik kan het lekker uitvergroten, weet je wel!

Hoe moe is Maja na twee uur Rocky Horror?

Moe. Heel moe. Het is altijd vollen bak. Je kan geen één moment zeggen: vandaag zal ik eens rustig zijn.  Het is alles of niks.

Heb je een favoriet moment in de voorstelling?

Ik vind de liedjes van Eddy en dokter Scott echt fantastisch! En ja.. . de ‘Timewarp’ hé. Dat is zo leuk om te doen. Als ik echt een favoriet moet kiezen, is het die.

Stany Crets heeft dit 15 jaar geleden al gedaan en wou dat zó graag opnieuw doen en ik begrijp nu waarom

Dus eigenlijk zou je het liefst nog een keer in de zaal gaan zitten en kijken hoe de rest het doet?

Ja, graag! Maar ja… dat gaat niet, hé! 

Wat wil je nog kwijt aan mensen die The Rocky Horror Show nog moeten zien?

De musical is uniek! Stany Crets heeft dit 15 jaar geleden al gedaan en wou dat zó graag opnieuw doen en ik begrijp nu waarom. Het is ongelofelijk!  Het is een zotte musical waar je lekker kan meedoen. Meestal zijn ‘meedoe’ musicals voor de kindjes, maar hier mag iedereen lekker met rijst en confetti gooien. De muziek is ook zo tof.  Dat mag je  gewoon niet missen! 

The Rocky Horror Show speelt nog tot en met 19 november in The Shop in Antwerpen. Tickets en meer informatie vind je op www.deepbridge.be

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier