Ne Me Quitte Pas


Op vrijdag 4 november 2016 ging de remake van Ne Me Quitte Pas in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Deze dansvoorstelling van Isabelle Beernaert kende haar eerste leven in 2011, toen de choreografe tijdens de topperiode van So You Think You Can Dance zich op vraag van het publiek waagde aan een avondvullende dansshow. Musical Vibes ging kijken.

isabell4

Emotie in alles

Na Ne me Quitte pas maakte Isabelle nog vier andere shows (tot nu toe). De ervaring om dergelijke shows te maken groeide samen met het publiek. Als afsluiting van deze mooie ,maar hevige periode, wilde ze graag deze eerste show van het rijtje terugbrengen voor al het nieuwe publiek en tegelijkertijd het niveau van afwerking optillen naar dat van de andere shows. Ne Me Quitte Pas vertelt het verhaal van een koppel. Ze leren elkaar kennen, de liefde is groot. Spijtig genoeg zijn er andere honden in het spel en blijken er breuken die niet meer gelijmd kunnen worden. Ondanks alle pijn en verdriet wordt de breuk definitief. Met alle gevolgen vandien.

Een zeer goed uitgekozen mix van muziek, enkele beeldprojecties en een sublieme lichtshow

Veertien talentvolle dansers op het podium en een acte de présence door de choreografe zelf. Een zeer goed uitgekozen mix van muziek, enkele beeldprojecties en een sublieme lichtshow. Eenvoudige kostuums in het zwart, rood of wit. Dat is het recept van Ne Me Quitte Pas. Dat zijn stuk voor stuk de belangrijke ingrediënten die bij het publiek emotie teweeg brengen. Sterke emoties.; Liefde, verdriet, hoop, wanhoop. Met bewegingen, grote of kleine, word je vanzelf teruggebracht naar een moment in je leven. Het mooiste aan de dansers is dat ze effectief met een minieme beweging een emotie kunnen overbrengen. Lichaamsbeheersing ten top.

isabelle5

De projecties geven niet altijd een meerwaarde, het op- en afrollen van het driedelige scherm is soms storend. Zeer jammer dat de geluidsinstallatie van de Stadsschouwburg overstuurt op hoge tonen, wat de mooie muziek regelmatig afbreuk doet. De kostuums zijn elegant en het eenvoudig gebruik van drie kleuren maakt de voorstelling een plezier om te volgen. De dansers vormen een mooi geheel qua niveau. Er zijn verschillen, maar die zijn eerder mooi om te zien dan dat ze problematisch zijn. Een pluim voor de designers van het lichtplan, dit plan is echt wel een vijftiende artiest op scène. Een artiest met heel veel talent!

Het mooiste aan de dansers is dat ze effectief met een minieme beweging een emotie kunnen overbrengen

Wie Ne Me Quitte Pas nog niet gezien heeft, moet hier echt werk van maken. Dit is een dansshow van pure, herkenbare emoties. Het mooie is dat je niets van dans hoeft te kennen, de situaties worden zo herkenbaar neergezet dat je vanzelf mee bent.

isabelle7

Ne Me quitte Pas speelt nog op 9 en 10 november in België (Brugge en Antwerpen) en vertrekt daarna naar Nederland voor 50 voorstellingen doorheen het land. Meer info en tickets op www.isabellebeernaert.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Bob Karman