Discover Berget Lewis


Zaterdagavond vond in het Isala Theater te Capelle aan den IJssel de première plaats van de soloshow van Berget Lewis. Discover… wat gaan we ontdekken en wat laat ze ons ontdekken?

Bergets muzikale reis

Vanaf het eerste nummer staat de zaal al op zijn kop, tijdens deze première gevuld met veel familie, vrienden en een handjevol liefhebbers van deze Lady of Soul. Een simpel decor, drie backings en een heerlijke live band geven het geheel net dat tikkeltje meer. Berget neemt je mee in de muzikale reis van haar leven. Ze mist het theater, want de musical Dreamgirls is alweer anderhalf jaar geleden. En op dat podium is ze op haar plek.

berget2

Mooie ballads en odes aan de vrouw, zoals bijvoorbeeld  ‘I’m  Every Woman’, komen voorbij tijdens dit feestje. Want dat is deze show vooral en zij is de spil. Mooi om te zien dat Berget werkt met mensen die ze nooit meer kwijt wil uit haar leven. Haar broer speelt mee in de band en haar oud collega Aïcha Gill van Dreamgirls zingt backings. Tijdens deze première maken we ook kennis met Zoe Ooft, een plaatselijk talent die even ‘Hello’ komt zeggen, met haar eigen versie van Adele’s song.

Ook zonder haar Ladies of Soul is Berget Simply the Best!

Discover is een bedankje van Berget aan iedereen die haar een warm hart toedraagt.  Beleef Discover in de theater, het voelt als een warm deken. Ook zonder haar Ladies of Soul is Berget ‘Simply the Best’!

berget3

Discover Berget Lewis is nog tot en met 29 april te zien in verschillende Nederlandse theaters. Voor meer informatie surf je naar www.bergetlewismusic.nl.

Door Stephan Markus

Foto’s: Stephan Markus