Nandi Van Beurden

Na het programma Op Zoek Naar Maria, werd duidelijk dat Nandi Van Beurden de rol van Maria zou vertolken in The Sound of Music: een productie van Stage Entertainment. Het was niet mogelijk om aanwezig te zijn op de persconferentie in Nederland, dus troffen we Nandi aan de telefoon.

Wij zijn koeien die bijna naar de weide mogen: zo enthousiast om te beginnen

Proficiat met de rol van Maria in The Sound of Music! Was het geen vreemde auditie, enerzijds omdat deze in coronatijden zijn doorgegaan en anderzijds omdat ze op tv werden uitgezonden?

Het was inderdaad een vreemde gewaarwording: normaal gezien zijn er drie auditierondes en dan beslist een panel. Dat is het dan: er is nauwelijks feedback. Nu was het op televisie met mensen die konden stemmen: 5 miljoen mensen keken mee! Dat is dus wel allemaal heel anders.

Je kreeg dus veel meer feedback dan tijdens gewone auditierondes?

Inderdaad, misschien wordt er even met je gewerkt tijdens gewone audities, maar nu zegt elke jury iets en beslist het publiek mee: dat is elders nooit het geval. Er sturen ook veel mensen berichten, dus ik kreeg van alle kanten meer feedback.

Het is een soort discipline: gezond eten, op tijd slapen, geen rare dingen doen

Kennen veel mensen je dan al?

Mijn volgers nemen dramatisch toe, dat merk ik wel. Op straat is dat nog niet het geval, of misschien zie ik het niet (lacht). Je draagt ook een mondkapje, waardoor je minder snel te herkennen bent.

Hoe hard kijk je er wel nu niet naar uit om te spelen?

Je ziet dat niet via de telefoon, maar ik zit gewoon echt te stuiteren. Je hebt een jaar niet kunnen spelen: ik kwam uit een productie en we waren juist van start gegaan toen corona opeens alles overhoop haalde, dus dat was een valse start. We hebben dus een jaar moeten wachten om weer iets te doen en heel de cast heeft er zoveel zin in: je bent zoals een koe die in de wei mag. Stel je zou nu een camera op de cast zetten, dat is dat de juiste beschrijving van hoe wij er nu uitzien (lacht).

De rol van Maria is natuurlijk wel een hele zware rol: je staat bijna continu op het podium. Hoe bereid je je daarop voor en heb je misschien wat stress?

Dat is een soort discipline: gezond eten, op tijd slapen, geen rare dingen doen: dat is hetzelfde zoals bij topsporters. Je moet ook heel veel adrenaline hebben en niet je energie opsparen. Je energie opsparen is niet goed, je moet je er 100 procent ingooien.

Ik moet me een beetje intomen en me rustig houden, in plaats van er onmiddellijk al aan te willen beginnen!

Zijn de repetities al begonnen?

We beginnen 11 mei, maar de kinderen zijn al wel begonnen. Iedere zaterdag worden ze klaargestoomd, zodat zij al een groot deel kennen wanneer wij hen vervoegen.

Vind je het leuk om met kinderen te werken, of juist niet?

Ik vind dat het leukste wat er is: dat is zo’n energie. Zij hebben maar een aantal speeldagen en zij genieten er echt van. Zij staan met zoveel plezier op dat podium. Dat is aanstekelijk. Als je er een dag geen zin in heb, dan kijk je gewoon naar de kinderen en krijg je zoveel energie.

Heb je zin in deze productie na zo lang stil te zitten?

Ik heb er onwijs veel zin in: ik krijg zo meteen mijn script en ik wil al meteen aan de repetities starten, dus ik moet me een beetje intomen en me rustig houden, in plaats van er onmiddellijk al aan te willen beginnen (lacht).

The Sound of Music speelt vanaf 30 juni 2021 tot en met 13 februari en toert doorheen Nederland. Meer info en tickets vind je op www.stage-entertainment.nl .

Door Amber Degeest

Foto: Roy Beusker