Esmee Mardjan

In deze tijden verloopt een persconferentie helemaal anders. Wanneer de cast van The Sound of Music, een nieuwe productie van Stage Entertainment, werd bekendgemaakt, was het natuurlijk niet mogelijk om die persconferentie in Nederland bij te wonen. Dit interview werd dan ook telefonisch afgelegd. Musical Vibes sprak met Esmee Mardjan, die de rol van Liesl zal vertolken.

Eindelijk nog eens op een groot podium staan

Allereerst, proficiat met je rol als Liesl in The Sound of Music! Hoe verliepen de audities bij jou?

Goed, maar ook anders. Ik ging in eerste instantie voor het ensemble auditie doen. Toen heb ik het nummer ’16, dadelijk 17′ ingestudeerd en ik mocht vanaf toen voor Liesl auditeren. Op een gegeven moment moesten we overgaan op online audities en kreeg ik een bericht dat ik door mocht naar de volgende ronde, maar dat ik online moest auditie doen. Ik heb een kloosterkapelletje gehuurd en daar heb ik gezongen. Ik zat helemaal in de vibe (lacht).

Ben je blij dat je in deze iconische productie zit?

Ja, ik ben super blij. Ik ken de film en de muziek al van kleins af aan. Ik heb de musical ook al eerder gezien en het was van jongs af aan een droom om mee te spelen. Ik wou toen ook al meedoen voor de audities, maar ik woonde te ver weg. Nu kan ik alsnog iemand van de kinderen spelen!

Ik ken de film en de muziek al van kleins af aan. Ik heb de musical ook al eerder gezien en het was van jongs af aan een droom om mee te spelen

Wat vind je zo leuk aan de rol van Liesl?

Ik vind het leuk dat deze rol qua uitvoering zowel zang, dans als spel bevat. Alle disciplines zitten erin. Qua personage vind ik het leuk dat Liesl zo jong, open en naïef is. Ze wil de wereld echt bestormen en ik heb dat nu ook heel erg. Ik kan niet wachten om op het podium te staan!

Ben je dan niet bang dat de dansscène in ’16, dadelijk 17′ moeilijk gaat zijn? Het is tenslotte geen gemakkelijke scène om uit te voeren.

Nee, helemaal niet! Ik heb er alleen heel veel zin in. Ik ben opgeleid als danser, zanger en acteur. Dans is iets heel veilig voor mij.

De première is 27 juni. Ben je niet bang dat dit iets te vroeg is door de huidige coronatoestand?

Ik ga er nu van uit door alle berichten van Stage Entertainment die ik krijg, dat het kan. Iedereen is hier ook heel positief over. Ik ben er zelf niet zo bang voor en ik blijf ook de berichten volgen. Ik vertrouw op de inschattingen van de mensen hier. We leven natuurlijk in een gekke tijd, maar ik ga er gewoon van uit dat het kan!

Heb je zin om eindelijk nog eens op een groot podium te staan?

Ik heb er heel erg veel zin in. Het is al een tijdje geleden – ik heb wel nogal kleine voorstellingen gehouden voor vrienden en familie – maar om weer op een groot podium te staan, lijkt me geweldig!

The Sound of Music speelt vanaf 30 juni 2021 tot en met 13 februari en toert doorheen Nederland. Meer info en tickets vind je op www.stage-entertainment.nl .

Door Amber Degeest

Foto: Roy Beusker