Michael Asnot – Episodes

Al jaren draait Michael mee in het muziek- & musicalwereldje. Als gitarist begeleidde hij al tal van al dan niet bekende zangers en musicals. Door het wegvallen van veel werk omwille van de corona-maatregelen, kon hij verder werken aan zijn solo-repertoire. Aan dat repertoire is hij al sinds 2014 aan het timmeren. Een full album is nu ook een feit!

Talent der Lage Landen

Een release show is altijd een zenuwachtige bedoening. Zeker als ze uitverkocht is. Maar als de artiest dat zelf al onderkent en als je als backing vocal en bliksemafleider Silke Mastbooms hebt, dan valt dat allemaal snel in de plooi. Zet er nog vijf knalmuzikanten bij, een lead die goed bij stem is, een goede klanktechniek en je hebt alles om een concert te geven waar iedereen zich amuseert!

Michael Asnot ontpopt zich niet als de zoveelste singer-songwriter. Wat hij brengt is toch net iets pittiger en voller klinkend dan zovele andere ‘grote beloftes’. Hij neemt je mee in zijn wereldje van country – pop en klinkt even goed in zijn Nederlandstalige hommage aan Kris De Bruyne. Zoals zijn mama (dixit hemzelf) zegt, heeft hij nog een weg af te leggen om eens over iets minder zwaarmoedig te schrijven. Dat zou een grote verrijking geven in het repertoire, dus op naar het volgende album! Eens brainstormen met Don Henley misschien, want die komt spontaan voor de geest wanneer je met gesloten ogen naar dit album luistert. Zeker eens proberen!

Episodes is beschikbaar op alle streamingplatformen en fysiek te bestellen op www.michaelasnot.com.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort

Eén gedachte over “Michael Asnot – Episodes

  • 31 augustus 2021 om 23:42
    Permalink

    Wat een geweldige album!!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: