Michiel De Meyer en Ianthe Tavernier – Daens

Nu de musicalvoorstellingen van Studio100 in Puurs ook weer op kruissnelheid komen, krijgen sommige rollen een meervoudige invulling. Zo ook voor Jan De Meter en Nette Scholiers. Jelle Cleymans (Jan) en Free Souffriau (Nette) krijgen met Michiel De Meyer en Ianthe Tavernier twee ervaren musicalacteurs naast zich. Musical Vibes tekende present voor hun officiële première.

Volwaardig duo

Dat Daens al een goed geoliede machine is, hoeft niemand aan te twijfelen. Maar een heel ingewikkelde machine, waar er meer bewegende elementen zijn dan in traditionele theateropstellingen.  Het (meestal) vlotte verloop, is bijgevolg aan hard werk van cast & crew. Het kan dus niet heel gemakkelijk zijn om zomaar een rol over te nemen. Naast teksten en spel, moet je op deze enorme scène ook al de nodige looplijnen leren. Zonder die te kennen, zou je wel eens onzacht met een van de rijdende elementen kennis kunnen maken.

Ianthe zet het personage met een frisse jeugdigheid neer en verandert op een knappe manier naar een volwassen, gekwetste vrouw

Ianthe mag de weg nog niet goed kennen in de coulissen, wanneer ze er moet staan, staat ze er als Nette. Ze zet het personage met een frisse jeugdigheid neer en verandert op een knappe manier naar een volwassen, gekwetste vrouw door het geval Schmitt. Vocaal valt er niets op aan te merken, Ianthe is een goede keuze als alternate Nette!

Michiel heeft dan al het voordeel om al veel in Puurs gespeeld te hebben dus hij kent het reilen en zeilen er goed. Als Jan speelt hij zijn toffe buurjongen-gehalte zeer mooi uit. Sympathiek van begin tot eind, is er een hele mooie match met Ianthe. Ook zang technisch is deze spring-in-’t-veld in orde.

Michiel speelt zijn toffe buurjongen-gehalte zeer mooi uit

Met Ianthe en Michiel heeft Daens er een volwaardig duo Nette & Jan bij. De kwaliteit van deze spektakelmusical zal geenszins verminderen wanneer zij op de speellijst staan!

Meer informatie & tickets voor Daens vind je op www.daens.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier
Scènefoto’s: Studio 100