Maureen Nolan


Maureen Nolan heeft er al een stevige muzikale carrière op zitten. Samen met haar zussen trok ze de wereld rond.
‘I’m in the mood for dancing’ was hun bekendste hit. The Nolans hun kalender is momenteel niet meer zo druk en verschillende van de zussen houden zich bezig met andere activiteiten. Zo speelt Maureen mee in musicals, waaronder nu Footloose. Musical Vibes sprak met haar.

Nog lang niet beu

Kan je je personage even toelichten?

Ik speel Vi Moore, de vrouw van dominee Moore. Hij heeft dansen verboden in het dorpje Bomont. Ik ben voornamelijk de grote onderhandelaar tussen mijn echtgenoot en mijn rebellieke dochter. Zij rebelleert tegen alles als zeventienjarige. Ik probeer beide te verstaan en de vrede te bewaren.

Hoe moeilijk is die positie?

Grappig genoeg ben ik in mijn eigen leven ook een beetje in die positie. Als middelste kind ben ik altijd al aan het bemiddelen geweest tussen de vurigste zussen. Ik kan me dus best wel identificeren met Vi. Het is een leuke rol om te spelen. En ik mag ook nog een paar mooie ballades zingen.

Zingen, dansen, acteren en daarbovenop nog vier of vijf instrumenten bespelen is toch waanzinnig!

Hoe is je contact met de jonge mensen in de cast?

Fantastisch goed! Het is een groep met fantastisch veel talent. Zingen, dansen en acteren doen ze heel goed en daarbovenop nog vier of vijf instrumenten bespelen is toch waanzinnig! Iedereen is ook heel lief. Ik kan gerust zeggen dat we een grote gelukkige familie zijn. Dat moet ook wel als je lang rond tourt, dan moet je wel met elkaar om kunnen en voor elkaar zorgen.

Jullie komen naar Oostende, kijken jullie er naar uit?

Enorm! Dat is het hoogtepunt van ons jaar, denk ik (lacht). Ik ben nu al in zoveel plaatsen geweest, maar nog nooit naar Oostende. Het theater ligt daar aan het strand, zalig. Ik kijk er ook naar uit om naar Brugge te gaan, want In Bruges is een van mijn favoriete films. En daarnaast lekker op het strand gaan tussen de shows, heerlijk toch?

Ik kan er echt van genieten om een week of twee op locatie te spelen en de kans te hebben om die plaats te verkennen

Jullie gaan nog eerst touren in het Verenigd Koninkrijk, hoe ziet jullie leven ‘on tour’ er uit?

Ja, inderdaad. Dat leven is een beetje chaos eigenlijk. Hectisch eerder. Zeker met deze musical, omdat de acteurs ook de band zijn. Er zijn veel repetities voor de band en dan voel ik me soms nutteloos, omdat ik niet zoveel doe als de anderen. Maar het is altijd fijn om andere steden te zien. In de dagen van de Nolans tourden we echt overal, maar dat was telkens voor een dag. We hadden toen geen tijd om iets te zien. Nu kan ik daar echt van genieten om een week of twee op locatie te spelen en de kans te hebben om die plaats te verkennen. Dat gaan we zeker en vast in Oostende ook doen. Het is dan altijd een beetje een vakantie. We proberen dat altijd wel te doen tijdens een tour. Buiten komen en lokale sfeer opsnuiven. Het is echt een super cast. Het is nog vroeg in de tour nu natuurlijk, misschien dat we elkaar nog haten tegen het einde! (lacht).

Wat is je favoriete deel in de musical?

Er is heel veel waar ik echt van hou in deze show. Ik heb vorig jaar al meegespeeld en ik ben hem nog altijd niet beu. Er is een scène waar Gareth (Gates) zijn kleren worden uitgetrokken en hij in een gouden shortje te staan komt. Hilarisch moment en telkens toch een hoogtepunt in de show. Zowel voor ons als voor het publiek. Het nummer erna, ‘Holding Out For a Hero’, is dan ook een klassieker die je nooit beu wordt.

Ik kan gerust zeggen dat we een grote gelukkige familie zijn

Wat is het moeilijkste voor jou?

Voor mij is dat, denk ik, de megamix op het einde. De productie had bedacht dat wij daar ook in mee moesten dansen. Hij is wel fantastisch om te doen, maar enorm vermoeiend (lacht). De energie die daarin kruipt is echt groot. Iedereen is zich dan super aan het amuseren op de scène en dat is nog niet veranderd sedert ik er vorig seizoen bij ben. Je kan het gewoon niet helpen om daar plezier mee te hebben.

Footloose The Musical speelt van 26 juli tot en met 6 augustus 2017 in het Kursaal Oostende. Meer informatie & tickets vind je op footloosebelgie.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier