Mats van der Hulst

Robin Hood de musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater ging op 14 januari in première in het Zaantheater. Een dag later was de première voor de alternates. Wij spraken na afloop met Mats van der Hulst die als alternate van de rol Guy van Gisborne 15 januari het podium op ging.

Zweven tussen 2 werelden

Hoe vond je het gaan?

“Het ging echt super goed! Ik was erg gespannen van tevoren, omdat de eerste aandacht op de first cast lag en wij daarna eventjes werden ingevlogen. Gelukkig hebben we genoeg aandacht en repetitietijd gehad, dus ik had het vertrouwen dat het ging lukken. Alsnog was het onwijs spannend, maar na de eerste scène toen ik afliep, dacht ik: nu heb ik het.”

Kun je iets vertellen over wie je speelt?

“Ik speel Guy van Gisborne, de neef van sheriff Rainault. Hij is verliefd op Marian. Vroeger waren ze jeugdvrienden, maar nu komt ze na bijna tien jaar terug in Nottingham. Daar merkt hij dat hij gevoelens voor haar heeft. Aan de andere kant is hij ook trouw aan zijn oom en die wil Robin Hood te pakken krijgen. Guy komt tussen twee werelden in te zitten, want Marian is Robin Hood. Blijft hij dan trouw aan zijn oom of volgt hij zijn hart?”

Ik ben op dit moment ook op zoek naar wie en wat ik wil zijn

Kun je jezelf in de rol herkennen?

“Een klein beetje. Hij zweeft tussen twee werelden in en is op zoek naar zichzelf. Ik ben op dit moment ook op zoek naar wie en wat ik wil zijn. Dat gevoel probeer ik echt in mijn karakter te stoppen. Volg ik mijn hoofd of mijn hart.”

Welk nummer vond je super goed gaan?

“Ik ben zelf heel trots op het nummer ‘Zet een masker op’. Dat is een nummer gezongen door Cystine Carreon (Sybella). In dat nummer zing ik zelf de koortjes. Het is een heel pittig nummer en de koorzang is behoorlijk lastig. Maar het ging zo goed dat ik er helemaal ondersteboven van was.”

Er komen onderwerpen in voor zoals homoseksualiteit, vrouwenpower en non binairiteit

Wat vond je het leukste moment van de show?

“De laatste scène, want toen kon ik naar Lux (Marian) toe. Ze had het gewoon zo goed gedaan. We hebben samen geknald en ik ben onwijs trots op haar. Daarna dan ook gelijk de opluchting van het is voorbij en het ging super goed.”

Waarom zou iedereen Robin Hood moeten zien?

“Het is niet het klassieke Robin Hood verhaal dat iedereen kent. Er komen onderwerpen in voor zoals homoseksualiteit, vrouwenpower en non binairiteit. Dit maakt het een actuele en geweldige voorstelling gespeeld door jongeren voor jongeren. Daarnaast heeft iedereen in deze voorstelling zo onwijs veel talent. Dus kom dat vooral bekijken.”

Robin Hood is nog tot en met 4 juni te zien in verschillende theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.robinhoodmusical.nl.

Door Bellise von Raesfeld Meijer

Foto’s: Bellise von Raesfeld Meijer