Keoma Aidhen

Stage Entertainment verschijnt binnen een paar maanden met een wereldbekende musical: Aladdin. Deze bombastische productie, die vergelijkend is met de Broadway musical, zorgt al meteen voor hoge verwachtingen. Musical Vibes kreeg de kans om met Keoma Aidhen te praten, die de rol van Jasmine zal spelen.

Badass Disney prinses

Hoe is het om na zo’n lange tijd niks weer te kunnen beginnen?

Het voelt bijna onwerkelijk. Niet alleen om weer te kunnen gaan beginnen met spelen, maar ook om überhaupt weer in het theater te kunnen zijn. Ik moet mezelf steeds even knijpen. We hebben zolang in de startblokken gestaan, en nu lijken we echt te kunnen gaan beginnen. Ik kijk er echt naar uit om de komende tijd te gaan spelen, maar ook om zelf weer naar het theater te kunnen gaan om voorstellingen te bekijken.

Het is altijd fijn als je een beetje van je rol in jezelf kan stoppen

Jasmine is van alle Disney prinsessen een van de stoerdere prinsessen met een duidelijke feministische kant, hoe kijk jij daarnaar?

Je haalt me de woorden uit de mond! Ze is echt een feminist. Ze zegt waar het op staat, en ze vraagt zich bijvoorbeeld af waarom een vrouw niet gewoon het koninkrijk kan besturen. En ze heeft als enige Disney prinses aan broek aan! Als ze Aladdin leert kennen en zijn armoede ziet, gaat ze ook nadenken over de verdeling van arm en rijk in de wereld. Ze is echt een badass Disney prinses, ik herken me daar ook in. Ik ben zelf ook veel bezig met feminisme en de maatschappij. Daarnaast zijn we allebei jonge vrouwen en de wereld aan het ontdekken, dus daar zijn we ook hetzelfde in. Het is altijd fijn als je een beetje van je rol in jezelf kan stoppen.

Waar kijk je de komende tijd het meest naar uit?

Vooral het repeteren en samen spelen met de groep. De afgelopen Covid-19 tijd was heel eenzaam en geïsoleerd, dat was ook noodzakelijk. Des te fijner is het om weer met een grote groep te kunnen zijn en de energie van anderen kunnen voelen en die kunnen delen. Daar kijk ik erg naar uit.

Aladdin speelt vanaf 18 september in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Meer informatie & tickets vind je op www.stage-entertainment.nl .

Door yuki Hochgemuth

Foto’s: Roy Beusker