Jonathan Demoor en Vajén van den Bosch

De musical Kinky Boots tourt momenteel door Nederland met in de hoofdrollen onder andere Jonathan Demoor en Vajén van den Bosch. wij spraken hen kort over hun rol na afloop van de avant- première.

Op scherp!

Gefeliciteerd met deze mooie show! Het is de avond voor de première, is deze voorstelling een goede voorbereiding geweest?

Jonathan: Het was even wennen, in alle eerlijkheid. Morgen première en dit is een voor ons nieuw theater. Het was wel de 9e voorstelling en de voorgaande shows hebben we lekker gespeeld, maar vandaag zijn er wat dingen misgegaan die nog niet eerder zijn misgegaan. Gelukkig waren het geen al te grote dingen en als het goed is heeft het publiek er niets van gemerkt. Nu staan we wel weer even op scherp! We hebben wel gedaan wat we wilden doen en de cast en het publiek waren zichtbaar blij. Op naar de première!

Hebben jullie lang moeten oefenen op deze prachtige ‘Kinky Boots?’

Vajén: Tsja, ik ben heel erg klein al van mezelf, en nu helemaal tussen 2 lange mannen die ook nog eens op hoge hakken staan! Gelukkig heb ik het heel relaxed met mijn rol, die vrijwel de hele voorstelling op sneakers mag lopen en pas op het einde niet al te hoge hakken hoeft te dragen. Als iemand niets mag zeggen of klagen, ben ik het!

Jonathan: Ik heb er alles aan gedaan het comfortabel te laten zitten. Zooltjes erin, rubber zodat ik niet glij, en voor de promo e.d. heb ik er op geoefend. Maar ik mocht niet teveel oefenen en er heel goed in worden omdat ik natuurlijk moet wankelen in de show. Maar gek genoeg kreeg ik na een paar voorstellingen steeds meer het gevoel van: “Oh ja, dit voelt enigszins veilig”. Het loopt niet lekker, maar ik moet wel op een veilige manier van een trap af strompelen. Dat was wel even spannend, maar nu niet meer gelukkig.

Het klinkt heel cliché, maar we doen dit met zijn allen

Zou je zelf ook niet heel stiekem zo’n mooi paar kinky boots willen hebben?

Jonathan: Nee, oh nee! En ook niet stiekem, haha. Ik vind het voor lol en het personage wel grappig maar verder hoeft het voor mij echt niet.

Vajén, jij laat een fantastische komische timing zien en bent uitermate geschikt voor de rol. Hoe heb jij gewerkt aan die komische timing?

Heel spannend! Het is namelijk de eerste keer voor mij dat ik zo’n rol speel. Elke voorstelling vind ik het ook opnieuw spannend, gaat mijn grap wel vallen? Je bent natuurlijk ook afhankelijk van de energie van het publiek. Maar ik geniet en leer zoveel van het spelen naast deze 2 mannen en de rest van de cast. Het klinkt heel cliché, maar we doen dit met zijn allen. Ik vind het oprecht heel erg leuk om deze rol te spelen en hoop dat ik dat nog eens zou mogen doen!

Kinky Boots is nog tot en met 19 april 2020 te zien door heel Nederland. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.degraafencornelissen.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier