Kinky Boots

Na het enorme succes van de film en de wereldwijd opgevoerde musicalversie van Kinky Boots is deze show, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, eindelijk op haar eigen hooggehakte manier naar Nederland gestapt. Met enorm getalenteerde namen als Naidjim Severina, Jonathan Demoor en Vajén van den Bosch, heerlijke opzwepende muziek en een pakkend verhaal met een boodschap zorgt De Graaf & Cornelissen Entertainment voor een spetterende en must-see musical.

De Graaf & Cornelissen Entertainment zoekt het hogerop met een swingende Kinky Boots

In deze komische musical gaat het om Charlie Price (Jonathan Demoor), die de schoenenfabriek van zijn vader erft. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag queen Lola (Naidjim Severina). Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting. Ook Charlies verloofde Nicola (Linda Verstraten) wil er niets van weten. Gelukkig zijn er ook enthousiaste medewerkers zoals Lauren (Vajén van den Bosch), die met haar intense verliefdheid en passie overal voor in is. Charlie en Lola, die merken dat ze toch niet zo verschillend zijn, hebben tot aan de Milaan Fashion Week de tijd om alles af te krijgen. Zal het ze lukken?

Een van de leukste features is de dans op de beweegbare rolbanden, welke geniale choreografie bevat

Het decor is slim en groots aangepakt. Het toneelbeeld is mooi en vanuit de zaal is duidelijk te zien wat er wordt bedoeld per scene. Met multifunctionele en vrij beweegbare, lange schotten worden verschillende ruimtes uitgebeeld, met als hoogtepunt de fabriek. Daarin staan ook echte, authentieke fabrieksmachines welke daadwerkelijk gebruikt worden in de voorstelling. Een van de leukste features is de dans op de beweegbare rolbanden, welke geniale choreografie bevat.

Sowieso mag een applaus voor de choreografie niet uitblijven, met name die van de Angels. Op de hoogst mogelijke hakken, in korte jurkjes, maar met echte mannelijke beenspieren imponeren en bewijzen zij enorm sterke dansers en acteurs te zijn. Het ensemble heeft een belangrijke rol in de show en de benodigde goede chemie tussen spelers is onmiskenbaar aanwezig. Ook in het ensemble zien we getalenteerde musicalacteurs en actrices, zoals Gina Bentvelsen, Elindo Avastia, Martine de Jager en Paul Donkers. Het ensemble en de bijrollen begrijpen hun rol uitermate goed en spelen hem met verve. Het geheel voelt veilig en zelfs familiair aan. Het publiek kan zich goed inleven en voelt de emoties.

Er hoeft geen twijfel te bestaan; een beter gecaste Lola/Simon is er niet

Dennis Willekens speelt de ultieme Don. Hij is zo stoer en mannelijk als je mag verwachten van een Engelse fabrieksarbeider, maar kan ook een groot hart laten zien. Vajén van den Bosch heeft laat een fantastische komische timing zien en heeft het publiek volledig op haar hand. Als ze daarnaast een dijk van een stem opzet is het applaus nog duidelijker dan eerst. Jonathan Demoor is een zeer goed gecaste Charlie; de looks van een stadsjongen, uitstekend spel en ondeugende glimlach die zijn lef aan kan tonen. Hij zingt geen noot verkeerd en zijn stem glijdt als het ware over je heen, al mag er soms nog iets krachtiger stemgeluid uit komen.

En last but not least, de verrassende, spetterende en ongelooflijk getalenteerde Naidjim Severina als Lola/Simon. Hij lijkt op Kinky Boots geboren te zijn, maar hij doet dit alleen voor deze rol en oefent pas een jaar. Dit is bijzonder, gezien hij zo makkelijk lijkt te dansen en te bewegen op die hooggehakte en strakke laarzen. Zijn looks zijn zeer geschikt voor de pruiken, make up en outfits van Lola en is voor het publiek de ultieme drag-queen. Een personage die hem uitdaagt op alle fronten, maar wat hem uitstekend is gelukt. Tevens is zijn stem zo krachtig en goed dat er geen twijfel hoeft te bestaan; een beter gecaste Lola/Simon is er niet.

Kinky Boots is een echte aanrader en must-see!

De voorstelling is vrolijk, ontroerend en een echte feel-good show. Wel zit er een heel belangrijke en zeer welkome boodschap in: dat je altijd jezelf moet zijn. Door de cast, het betekenisvolle verhaal, mooi toneelbeeld en een goed humeur is Kinky Boots een echte aanrader en must-see!

Kinky Boots is nog tot en met 19 april 2020 te zien door heel Nederland. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.degraafencornelissen.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier