Jimi Hendrikse

Het zal je maar overkomen, je bent aan je laatste stage bezig, je eindwerk voorstelling komt er aan en alles gaat dicht. Het overkwam Jimi Hendrikse toen hij druk bezig was in het ensemble van Kinky Boots. Van een uitermate drukke agenda naar een lege woestenij, het vraagt heel wat aanpassingsvermogen. Het geluk kon dan in alle evidentie niet op wanneer de rol van Rolf op zijn pad terechtkwam, of hoe The Sound of Music een welgekomen stap naar normaal theaterleven is! Musical Vibes sprak met deze sympathieke Rolf-to-be.

Een verademing

Hoe ben jij in The Sound Of Music terechtgekomen?

Nou ja, auditeren! Ik zag de auditie oproep en heb me gewoon opgegeven. Ik ben net afgestudeerd aan de Fontys in Tilburg. Het is echt een geluk dat ik na het afstuderen al meteen deze rol mag gaan vertolken!

Heb je hard gevierd toen je dit hoorde?

Ik kan je zeker toevertrouwen dat ik het goed gevierd heb en een lekker flesje heb opengetrokken! Heel toevallig was mijn Oma jarig op de dag dat ik het goede nieuws hoorde. We waren net een klein feestje met haar aan het vieren, dus hebben we er meteen maar een feestje voor mij van gemaakt ook. Het is heel fijn om in deze tijd waar het toch heel moeilijk is om werk te vinden, dat ik toch dit werk kan gaan doen. Ik voel me er echt heel bevoorrecht door.

Ik sta daar met mensen die enorm veel ervaring hebben en veel kwaliteit en capaciteiten met zich meebrengen, dus ik ga er vooral veel van leren

Hoe heb jij het laatste jaar geleefd?

Ik had mijn stage in Kinky Boots. Dat viel dan opeens weg, dat was best wel een schok. Tegelijkertijd, precies op 14 maart, een dag nadat het hele land in lockdown ging, zou eigenlijk mijn afstudeervoorstelling zijn en zou ik dus afstuderen. Dat ging opeens ook niet dus ik ging echt van elke dag repeteren voor mijn eindwerk en tegelijkertijd spelen, naar helemaal niks. Dat we best wel een hevige overgang. Het heeft wel een maand of twee geduurd omdat er toen nog geen verbetering in zicht was, heb ik samen met mijn vriend een kruiden cadeau-pakketten bedrijf gestart. Maar ik ben heel blij dat het nu weer lekker het vak mag gaan uitoefenen waarvoor ik gestudeerd heb!

Wat heb je gedaan om jezelf als artiest te onderhouden?

Ja, kijk, je weet altijd dat je jezelf moet blijven uitdagen op een bepaald niveau. ook als er geen corona was geweest, had ik extra zanglessen genomen, ging ik balletdans les volgen. Dat ging nu niet, dus heb ik met mijn zangdocent enkele online zanglessen gedaan, zeker in de loop naar audities toe. Later kon dat ook weer fysiek, dan wel op vier meter afstand en met een spatscherm tussen ons. Nu ga ik gewoon wekelijks weer om mijn stem toch weer helemaal juist te krijgen. Ik kwam dus net uit Kinky Boots, waar ik heel hoog zong en nu moet ik terug naar mijn normaal register gaan. Het was dus wel weer even zoeken naar waar precies mijn kern zit, dat vraagt gewoon even tijd, maar het gaat helemaal goed. Ik probeer daarnaast ook online sportklasjes mee te nemen. Dat is echt wel niks voor mij hoor! Ik kijk er dus echt wel heel hard naar uit dat we weer gewoon live zullen mogen dansen.

Blijft de onzekerheid of jullie echt gaan kunnen starten ergens meespelen?

Tuurlijk moeten we nog wat afwachten, corona is nog niet weg. Maar ik heb er wel heel goede hoop op. Stage Entertainment heeft hele goede protocollen zowel backstage als voor het publiek. Dat geeft me echt het vertrouwen dat we zullen kunnen gaan. Als de overheid meewerkt en we mogen überhaupt weer naar binnen, dan gaan we gewoon direct kunnen knallen! We gaan er gewoon voor, we blijven positief!

Het zou ook prachtig zijn om te kunnen beginnen voor een half gevulde zaal en de tournee te eindigen voor volle zalen natuurlijk?

Ja, heer-lijk! Ik kijk er heel hard naar uit, als is het bij wijze van spreken voor 100 man, gewoon weer het toneel op en doen wat we zo graag doen! Ik vind het meteen heel fijn dat Stage Entertainment nu toch wel zijn nek uitsteekt om deze productie in deze tijd toch te produceren.

Wat zei de rol van Rolf jou voordat je auditie ging doen?

Iedereen kent de film en de nummers natuurlijk. Ik heb  die dus ook al gezien en ik wist dus wel wie Rolf was en wat hij doormaakt in het stuk. Van nature uit ben ik heel enthousiast en dat kan ik in het begin ook echt in de rol leggen. Maar wanneer hij het verkeerde pad opgaat, waarvan hij natuurlijk denkt dat het net het goede pad is, dat is voor mij een leuke uitdaging om te zien hoe ik dat verloop zal brengen. Daar zal ik samen met de regisseur goed achter zoeken en dat komt helemaal goed denk ik. Ik ga er vooral heel open in omdat ik nog maar net kom kijken en ik sta daar dan met mensen die enorm veel ervaring hebben en veel kwaliteit en capaciteiten met zich meebrengen, dus ik ga er vooral veel van leren! Gaandeweg zal ik samen met hen wel de rol van 2021 vinden.

Ik heb een jaar stilgezeten, ik kan niet wachten om er terug aan te beginnen!

Het is een leuke casting, is er iemand bijzonder waarvan je heel blij bent dat die erbij zit?

Iedereen is natuurlijk fantastisch. Ik vind Francis een super mens, ik kijk er heel hard naar uit om daarmee op tournee te gaan. William heeft al zoveel gedaan, komt ook uit dezelfde opleiding en is altijd een soort van voorbeeld geweest. Dan heb je Carolien en Sandy die al zoveel gedaan hebben, net als Stefan, Belinda.. Ik kan echt van iedereen alleen maar leren en dat vind ik super! Daarnaast heb je Esmee, mijn Liezeltje, daar heb ik samen mee gestudeerd dus we kennen elkaar al heel goed. Het is een cast waar ik echt héél erg blij mee ben!

Hoe hard kijk je er naar uit om die lange tournee te doen?

Wat een verademing, heerlijk!! Ik heb geen vakantie nodig, ze mogen al mijn vakantiedagen hebben! Ik heb een jaar stilgezeten, ik kan niet wachten om er terug aan te beginnen!

The Sound of Music speelt vanaf 30 juni 2021 tot en met 13 februari en toert doorheen Nederland. Meer info en tickets vind je op www.stage-entertainment.nl.

Door Patrick Defort

Foto’s: Roy Beusker