Grease

WWM brengt met de musical Grease een voorstelling die je omver blaast. De cast bestaat uit talentvolle jongeren, de regie is in handen van de kersverse regisseur: Michiel de Meyer en de productie wordt geleid door Han Steyaert. Zeker een vette musical!

Ongelooflijk veel enthousiasme

Grease is een verhaal dat door allen wel gekend is: het verlegen meisje Sandy  beleeft met een knappe en populaire jongen, Danny, de zomer van haar leven. Wanneer de schoolperiode weer begint, nemen ze afscheid van elkaar omdat ze denken dat ze elkaar niet zullen weerzien. Dit is echter niet het geval en ze komen elkaar tegen op school: Rydell High. Doordat Danny een populaire jongen is en zich dus cool én koel moet gedragen, reageert hij zeer kort op de ontmoetingen tussen hem en Sandy. Sandy daarentegen is ontzettend gelukkig om hem te zien, maar dit verandert wanneer Danny niet meer zo praat tegen haar als tijdens de zomervakantie. Sandy komt terecht bij de Pink Ladies, een bekende meidengroep op Rydell High. Daar leert ze Marty, Frenchy, Jan en Rizzo kennen. Zij reageren gemengd op de komst van Sandy. Ook Danny zit in een bekende jongensgroep: de T-Birds. Sandy en Danny gaan met elkaar uit en na vallen en opstaan, hebben ze beiden het idee om zichzelf te veranderen om beter bij de andere te passen. Zo kleedt Danny zich klassieker en draagt Sandy uitdagendere outfits en zien ze wat ze voor elkaar zouden doen om samen te zijn. Een verhaal dat enorm wordt versterkt door de spetterende muziek.

Het decor is kleurrijk en geeft zeker een meerwaarde aan de voorstelling. Wat ook opvallend is, is de prachtige auto die een paar keer op het podium verschijnt

Wat belangrijk is in Grease, is de muziek, de karakterisering van de personages, het kleurgebruik en de kledij. Wat uitzonderlijk is, is dat WWM al deze aspecten zeer goed heeft uitgewerkt. De muziek bestaat natuurlijk al, maar het brengen van deze nummers is belangrijk. Dit wordt met een driedubbele portie enthousiasme gedaan wat enorm geapprecieerd wordt door het publiek. Na elk nummer staat de zaal ondersteboven door het applaus en geroep van de mensen. De karakterisering van de personages is ook opmerkelijk. Elk personage heeft een duidelijk karakter en wordt enorm goed gespeeld door de talentvolle jongeren. Door solonummers, gezongen door enkele castleden van de hoofdcast, leer je de personages nog beter kennen. Wat ook een pluspunt is, is dat de kledij van de hoofdcast een tikkeltje anders is dan bij het ensemble, waardoor we bij het volgende punt belanden: de kostuums. Hoewel de outfit van ieder persoon anders is, sluiten deze mooi aan bij elkaar. De kledij is helemaal Grease en door de fantastische kapsels en grime staat elk castlid er. Het decor is kleurrijk en geeft zeker een meerwaarde aan de voorstelling. Wat ook opvallend is, is de prachtige auto die een paar keer op het podium verschijnt. Leuk dat hieraan gedacht wordt!

Grease is een musical met een vleugje humor. Dit vleugje wordt zeker gebruikt in deze versie. Ook wordt de musical hier en daar een klein beetje aangepast zodat de wereldbekende musical toch nog iets persoonlijks krijgt. De zang en dans zitten zeer goed en worden met zoveel liefde gebracht door de jongeren die er echt staan. Dit is het bewijs dat de jeugd van tegenwoordig als iets positiefs kan beschouwd worden!

Wat bijblijft aan Grease is het enthousiasme van deze getalenteerde jongeren, zowel de hoofdcast als het ensemble

Ruhne Duthieuw, die de rol van de verlegen Sandy vertolkt, schetst haar op een zeer mooie manier. Ook haar solonummer is indrukwekkend. Mathias Mesmans die de rol van Danny op zich neemt, speelt zijn personage op een grappige manier en laat het publiek geregeld lachen. Bram Verbeke doet het fantastisch als Kenickie. Hij zet een geweldige prestatie neer en heeft duidelijk talent! Ook de andere T-Birds, Selim Tamisaft als Sonny, Axl Bekaert als Doody en Cis Vermandel als Roger, spelen ongelooflijk grappig. Een probleem is wel dat enkele van deze jongens soms te stil spreken, zodat het publiek niet alle tekstregels verstaat. Luna Maes is een uitblinker: hoe zij Rizzo speelt, dat doen niet veel mensen haar na. Zowel haar spel, haar fantastische stem als haar dominante houding is gewoonweg ongelooflijk. Daarnaast zorgen Kato Faure als Frenchy en Megane Moerenhout als Marty als lid van de Pink Ladies ervoor dat ze hun rol een duidelijk karakter geven en spelen die enorm goed uit. Ook op hun zang is niets aan te merken. Wie zeker vermeld moet worden, is Shari de Koster die Jan speelt. Het is geweldig hoe zij haar personage naar voren brengt. Ze zit heel de musical in haar rol, ook als ze niets te zeggen heeft. Haar karakter maakt de musical dubbel zo grappig en Shari is een meester in het vertolken van Jan. Jietse Duthieuw als Patty en Joachim Cockheyt als Eugene zetten hun rol foutloos neer, met de nodige humor! Chloé De Bie als Miss Lynch en Ben De Smedt zorgen voor vermakelijke intermezzo’s die goed ontvangen worden door het publiek. Het ensemble is uitstekend en onmisbaar. Zij zijn het fundament van deze voorstelling!

Wat bijblijft aan Grease is het enthousiasme van deze getalenteerde jongeren, zowel de hoofdcast als het ensemble. De karakterisering is enorm goed uitgewerkt en wordt alleen nog maar versterkt door de indrukwekkende kapsels, kledij en grime. Deze jongeren kunnen zingen en dansen en het is overduidelijk dat ze dit met veel liefde doen!

Door Amber Degeest

Foto’s: Patrick Defort