Madagascar

Wie deze paasvakantie met het gezin naar het theater wilde, kon dat misschien doen in de Zwarte Zaal van Fakkeltheater. De Speling speelde daar Madagascar, naar de gelijknamige animatiefilm. Het amateurgezelschap zet een mooie voorstelling neer, die heel de zaal meekrijgt, van de allerkleinsten tot de allergrootsten.

Familievoorstelling uit de boekjes

Wie de film zag, kent het verhaal. In Central Park Zoo in New York leven Marty de zebra, Gloria het nijlpaard, Melman  de giraf en Alex de leeuw al jaren voor het publiek. Marty is zijn luilekker leventje in de zoo beu en wil gaan leven in het wild. Op een nacht ontsnapt hij uit de zoo en de drie andere dieren gaan hun beste vriend achterna. Een reis die strandt op Madagascar waar het viertal kennismaakt met maki’s en de gevreesde fretkatten.

Het stuk bevat ook veel humor en met enkele verwijzingen naar de actualiteit

In de hoofdcast zien we een oude bekende opduiken. Alex de leeuw wordt gespeeld door Wouter De Clerck die u nog zou kunnen kennen uit Idool 2004. Dat hij zich nog steeds thuis voelt op het podium staat buiten kijf. De rol van Alex lijkt hem op het lijf geschreven en hij pakt daarmee ook de volledige zaal in. Wie ook sterk acteert is Marty de zebra, oftewel Dimi Tarantino. Hoewel hij zangtechnisch niet altijd even overtuigend is, speelt hij Marty wel zeer sterk. Ook  Nayat Sari en Jakob Verdoodt vertolken zeer overtuigend Gloria en Melman.


De Speling zet een goede voorstelling neer met een eenvoudig, maar zeer handig decor en kan met weinig budget de sfeer van Madagascar zeker tot in het theater brengen. Het stuk bevat ook veel humor en met enkele verwijzingen naar de actualiteit zoals Trump en met Nergens beter dan Thuis maken ze het toch weer net dat tikkeltje Vlaamser.

De kinderen lachen met de slapstick, de volwassenen met de woordgrapjes

Met een ensemble dat dan ook nog eens met plezier en vol overtuiging op het podium staat, kan dit niet anders dan een mooie voorstelling zijn. De kinderen lachen met de slapstick, de volwassenen met de woordgrapjes. Een familievoorstelling uit de boekjes.

Meer informatie over De Speling vind je op despeling.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Lien Van Doorslaer