Elindo Avastia

The Color Purple ging op 16 april in première in Amsterdam. Deze musical vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Elindo Avastia, bekend van Ghost Rockers heeft hiermee zijn eerste musicalrol te pakken. We hebben Elindo ook al gesproken bij de perspresentatie en polsten nu naar zijn première ervaring.

Nu begint het voor mij!

Ben je blij met hoe de première is gegaan?

Ja zeer zeker! Voor de koningin ook nog, voor minder hoef je het niet te doen, haha!

Wat deed het met jou, zo’n aanwezigheid?

Nou, het viel allemaal wel mee tot ik haar aan het einde haar zakdoekjes zag uitpakken en tranen weg zag deppen. Toen dacht ik:  “Yes, we hebben haar emotioneel geraakt”. En toen kon ik die onbewuste spanning loslaten. We hebben het super goed gedaan. Ik was van tevoren eigenlijk helemaal niet gespannen, ik heb dat bijna nooit meer. Ik vraag me soms wel af: “Moet ik nu geen spanning voelen?” Maar ik stond in de coulissen ik dacht: “We gaan ervoor!” Niets van spanning of zenuwen. Dat is er pas sinds de laatste paar jaar, want vroeger was ik heel gespannen. Dan zat ik s’ morgens vroeg al op het toilet met de zenuwen in mijn lijf. Tegenwoordig heb ik veel meer rust.

De spanning viel allemaal wel mee tót ik Maxima aan het einde haar zakdoekjes zag uitpakken en tranen weg zag deppen

Ben je ook blij met hoe jij je in je rol hebt ontwikkeld?

Ik heb volgens mij de kleinste rol van de hele cast, dus qua ontwikkeling kan ik niet heel veel vertellen. Ik heb de grootste ontwikkeling meegemaakt met dat ik ben geboren en dat ik uiteindelijk hier mag staan, haha. Nee, het is gewoon zo ontzettend fijn om met deze mensen op het podium te staan. Ik draag vooral kratten op en af en daar ben ik al ontzettend gezegend mee.

Ik ben een persoon die normaliter niet makkelijk te raken is, maar deze show heeft mij diep geraakt

Ik heb wel ongelooflijk veel van al deze mensen geleerd. En op de een of andere manier heb ik hier mijn hart wat meer open leren stellen. Ik ben een persoon die normaliter niet makkelijk te raken is, maar deze show heeft mij diep geraakt. Ook al deze mensen hebben mij geraakt. Het doet iets met je. Als ik alleen al naar Ana Milva (Shug) kijk op het toneel en ik zie dat het iets met haar doet aan het einde, dan doet dat ook iets met mij. Daar ben ik gevoelig voor en dat is voor mij heel fijn. Het is een hele goeie eerste stap in de musicalwereld. En ik weet al wat de volgende stap is, maar dat mag ik natuurlijk nog niet zeggen! Maar het is in ieder geval een mooie trede weer omhoog. Vandaag dacht ik: “Nu begint het voor mij!”

The Color Purple is vanaf 16 april te zien in het nieuwe NDSM theater in Amsterdam. Meer informatie en tickets vind je op colorpurplemusical.nl.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Annemarijn Clement