Goesting

Een leeg theater wordt met een flauw blauw licht verlicht. Links, in een spotlicht, staat een radio waaruit berichten van een antwoordapparaat klinken. Gewapend met een koffer vol verhalen verschijnt Vera Mann op het toneel. Met een energieke en daadkrachtige uitstraling kijkt ze het publiek in en begint ze aan een verhaal over haar leven.

Melancholisch gevoel in je buik

Vera Mann vertelt in haar nieuwe voorstelling Goesting over haar leven, hoe ze is gevallen en weer is opgestaan, maar vooral waar haar inspiratie om het podium op te gaan vandaan komt. Tijdens een komische, emotionele, maar vooral indrukwekkende voorstelling krijgt het publiek een exclusieve kijk in het leven van Vera Mann. Om haar te ondersteunen wordt ze live op de piano begeleid door Ed Boekee, maar ook met zichzelf begeleiden heeft ze geen moeite. Voor de aankomende reeks voorstellingen moet ze het helaas zonder multi-instrumentalist Diederick Ensink doen, maar ondanks zijn gemis is de voorstelling een prachtig geheel.

Tijdens een komische, emotionele, maar vooral indrukwekkende voorstelling krijgt het publiek een exclusieve kijk in het leven van Vera Mann

Het podium is, op een vleugel en een oude radio na, leeg. Een gekleurde achtergrond voegt verschillende sferen toe aan de verhalen die ze verteld. Door slim gebruik van haar koffer en de spullen die ze daar in mee draagt weet ze de grote lege ruimte op een bijzondere manier toch een intieme uitstraling te geven. Ook haar muziek keuze draagt hier in flink bij. In een vrij korte speeltijd laat ze haar zangkwaliteiten op een mooie manier zien in nummers van Barbra Streisand, Edith Piaf maar ook Joni Mitchell en Steven Sondheim. Als kers op de taart staat er op het muzikale menu ook het prachtige nummer ‘Zanger zonder meer’ wat vertaald is uit het Frans door Raymond van het Groenewoud.

Met haar persoonlijke verhaal, prachtige muziek en de intieme band tussen publiek en Vera zelf, vormt ze de levende vertaling van het woord ‘Goesting’

Met haar persoonlijke verhaal, prachtige muziek en de intieme band tussen publiek en Vera zelf, vormt ze de levende vertaling van het woord ‘Goesting’. Als publiek loop je bij deze voorstelling gegarandeerd weg met een lach op je gezicht, een melancholisch gevoel in je buik en zelfs wat meer kennis over de Belgische taal.

De voorstelling Goesting van Vera Mann is nog, door het hele land, te zien tot juni 2021. Tickets zijn te koop bij een theater bij u in de buurt. Meer informatie vind je op www.impactentertainment.nl en www.veramann.nu.

Door Thimo Meuldijk