Giorgo Adamo

Op 6 december ging in het AFAS Live de musical We Will Rock You in première. Giorgo Adamo speelt de rol van Galileo Figaro. Wij spraken kort met hem na afloop. 

Gelijke energie

Hoe ging deze première?

Heel goed! De zaal is zo groot en we hadden een volle zaal, met gelukkig heel enthousiast en energiek publiek. Ik ben geroerd.

Je speelt de hoofdrol samen met Arianna Galetti en de chemie is mooi om te zien. Hoe is de chemie met je tegenspeelster buiten het podium?

Heel fijn, ze is sowieso een enorm goede actrice. Ze is pas 23 jaar! Toen ik haar stem en kracht hoorde was ik zowaar geschokt, zo goed. Het is heel fijn om haar als mijn tegenspeelster te hebben, de energie is altijd gelijk en dat zag je vanavond ook.

Jullie hebben echt een moeilijke taal!

Hoe heb je je Engels geoefend? 

Dit is mijn tweede show in het Engels, en ik vind het super leuk om te doen. Wel is het accent enorm lastig en moeten we er iedere dag en avond aan werken. Maar in deze groep, waar iedereen uit andere landen van deze planeet komt, heeft iedereen een apart accent. Maar ik blijf Italiaans en kan maar moeilijk van mijn accent af komen. Ik leer alleen helemaal geen Nederlands, daar is amper tijd en ruimte voor. Jullie hebben echt een moeilijke taal! Engels is voor nu moeilijk genoeg. Ik ken alleen een paar kleine woordjes. Maar als ik de komende jaren hier aan het werk zou kunnen, zou ik zeker Nederlands gaan leren. Tot eind februari woon ik hier met de cast, en dan ga ik terug naar Italië. Wie weet wat er komend seizoen gaat gebeuren. Ik hoop dat we door kunnen gaan met We Will Rock You!

We Will Rock You is nog tot en met februari te zien in verschillende Nederlandse theater. Tickets & info via www.wewillrockyoumusical.com.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier