Tessa Sunniva van Tol

Geen glitterende en spectaculaire entree. Als een straatveegster komt ze bijna onzichtbaar het podium oplopen, zo begint het voor Tessa Sunniva van Tol. In een zoektocht door de tijd mag ze elke avond de rol van Anya spelen in de musical ANASTASIA.

Krachtige vrouw

“Dit alles voelt nog zo onwerkelijk. Genomineerd voor de musical award voor beste vrouwelijke hoofdrol. Ik ben zo ontiegelijk blij, het is gewoon zo bijzonder. Iedereen die in dit vak gaat droomt stiekem van zo’n beeldje. Maar als het dan ook daadwerkelijk gebeurt, en dan in mijn geval ook voor zo’n prachtige rol, is dat een fantastisch cadeautje.

Toen ik 11 of 12 jaar oud werd, dat weet ik niet precies meer, heb ik voor mijn verjaardag een gigantische Anastasia taart gekregen. Ondanks mijn jonge leeftijd heb ik altijd mee gekregen dat het om een familie ging die ook echt bestaan heeft. Als kind heeft me dat altijd wel getriggerd en mijn interesse geprikkeld. Vaak zie je bij Disney, wat Anastasia natuurlijk niet is, ook wel prachtige verhalen, maar dat is allemaal fictie. Feit blijft dat de Romanovs echt hebben bestaan en het verhaal van Anastasia heeft gewoon zo veel geschiedenis in zich. Dat trok mij vroeger, en nu nog steeds overigens, echt heel erg.

Ik heb gevochten, heel veel gelaten en hard geoefend om uiteindelijk in prachtige musicals zoals deze te spelen

De rol die ik mag vertolken is die van Anya. Ze is zo’n krachtige vrouw die niet bang is om haar doelen achterna te gaan en bereid is om daar heel ver voor te gaan. Die passie en energie is wat ik zo bewonder in haar als personage. Natuurlijk maak ik haar eigen op het podium, maar zij doet het zelfde met mij. Door haar te spelen leer ik om op een andere manier naar het leven te kijken. Ik zie ook een aantal gelijkenissen tussen mij en Anya. Mijn doel was altijd muziek, theater, zingen, dansen. Kortom musical. Ik heb gevochten, heel veel gelaten en hard geoefend om uiteindelijk in prachtige musicals zoals deze te spelen.”

Tessa schittert nog elke avond in ANASTASIA. Kaarten voor de musical zijn te koop via stage-entertainment.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Wendy de Noier